Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En usynlig hund


Beskrivelse


Når Oskar går tur med hunden Oberst, er Rigmors usynlige hund med. Rigmor er en ældre, ensom dame, der elsker at høre historier om, hvad hendes hund Bandit oplever sammen med Oskar. Men kan Oskar modtage penge for at gå tur med en usynlig hund?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 3. okt. 2017

I parken møder Oskar Rigmor. Rigmor er en ældre ensom dame, der elsker at høre historier om sin hund Bandit. Oskar går tur med Bandit, men det er en usynlig hund. Kan Oskar modtage penge for at gå med en usynlig hund? Humoristisk frilæsning fra 2. klasse.

Bogen hører til serien "Læs løs 7", lix 15. Historien drejer sig om et venskab, der opstår mellem en dreng og en ældre dame. Oskar går hver dag tur i parken med sin hund, Oberst. Oberst er en klog hund, som Oskar træner. I parken møder de Rigmor, der glæder sig over at klappe hunden. Oskar lover at gå tur med hendes hund, men Bandit er en usynlig hund. Bagefter digter han historier om deres oplevelse, som Rigmor elsker at lytte til. Hun bliver så glad, at hun stikker Oskar en skilling for at lufte hunden. Men kan man gå tur med en usynlig hund og få penge for det? Det undrer Rigmors søn, for hunden Bandit har været død i ti år. Bogen har hårdt omslag.

Birgitte Bregnedals fortælling er humoristisk og velfortalt om et tilfældigt men varmt venskab, der opstår mellem to generationer. Anne Pedersen har tegnet nogle skønne illustrationer, der understøtter teksten.

Ole og Ib får en hundDengang Gustavs far fik hundegalskab og Dengang Gustavs far fik hundegalskab handler om at ønske sig en hundOle og Ib får en hund og handler om at ønske sig en hund.