Bøger / skønlitteratur / roman

En vandmelon, en fisk, en bibel


Beskrivelse


Pigen Koki vokser op alene med sin far på Cypern. Alle mener, hun er datter af fjenden - en soldat fra den britiske hær. Hun forelsker sig i en tyrkisk skomager, som forsvinder, da hun bliver gravid. Da den tyrkiske hær invaderer byen Kyrenia begynder forholdende at ændre sig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2011

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 15. aug. 2011

En fortælling primært henvendt til kvinder og til historisk interesserede læsere.

Christy Leftery blev født i London i 1980 af græsk-cypriotiske forældre, der flyttede til London i 1974 under den tyrkiske invasion. Hun har afsluttet en BA-grad i engelsk og en kandidatgrad i kreativ skrivning på Brunel University. Hun har undervist på gymnasieniveau, men begyndte på et ph.d.-studie samt at forfatte romaner i stedet. Romanen er en rystende fortælling om krig, had og kærlighed med baggrund i den tyrkisk-græske konflikt på Cypern. Pigen Koki vokser op alene med sin far på Cypern, men alle andre mener at hun er datter af fjenden, en soldat fra den britiske hær. Hun forelsker sig i en tyrkisk skomager, som dog forsvinder, da hun bliver gravid. Hun føder en søn, men først da den tyrkiske hær invaderer byen Kyrenia, får hun mulighed for at fortælle sin historie til kvinderne omkring sig, da de alle holdes fanget. Det skorter ikke på hverken kærlighed eller intolerance i historien, og personerne er meget overbevisende beskrevet. Det er en medrivende fortælling, hvor man nærmest kan dufte krydderierne og smage den græske oliven.

Det er forfatterens debutroman og vil tiltale læsere af bøger som Drageløberen af Khaled Hosseini.

En medrivende historie om kærlighed, krig, magt og nedarvet had gennem generationer med udgangspunkt i den græsk-tyrkiske konflikt på Cypern.


litteratursiden.dk

d. 19. sep. 2011

af

af

Henriette Olesen

d. 19. sep. 2011

Hadet kender ingen grænser, men det gør kærligheden heller ikke. En rørende fortælling om krig, kærlighed og håb. Hvad ville du tage med, hvis du flygtede over hals og hoved fra krigens rædsler? I den...


Weekendavisen

d. 7. okt. 2011

af

af

Helle Merete Brix

d. 7. okt. 2011