Bøger / faglitteratur

En verden af heste : en illustreret historie


Beskrivelse


Om hestens rolle i menneskehedens historie fra trækheste til væddeløbsheste med gennemgang af de mest betydningsfulde racer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. jan. 2014

Uimodståelig godbid af bedste kvalitet til alle, der elsker heste. Kan roligt formidles til både børn og voksne.

"Jeg kan ikke forestille mig et liv uden heste". Sådan bekender en af hesteverdenens trænings-guruer Pat Parelli i sit forord til denne bog, som jeg uden konkurrence synes er den flotteste og mest gennemførte hestebog, jeg har set. Her er simpelthen de flotteste fotos man kan ønske sig, fotograferet af Astrid Harrisson, ledsaget af velskrevne ord af Tamsin Pickeral. Bogen gennemgår hestens rolle og betydning kulturelt og historisk, og temaafsnit med stærkt billedskabende overskrifter som "krigerisk elegance", "sublim kraft", "energisk storhed" og "enestående adræthed" favner med fakta og entusiasme de mange forskellige hesteracer. At vi stadig har meget at lære af og om heste minder forfatterens ord om: "Hesten er et enestående væsen, et mysterium i en tid, hvor så mange andre mysterier ellers er afdækket." Her er velkendte racer som den amerikanske mustang, den norske fjordhest, den skotske trækhest Clydesdale, den charmerende shetlandspony, der nok er lille af krop men desto større af sind, og så selvfølgelig den fantastiske islandske hest. Men også mere eksotiske heste som en Marwari fra Indien, den sjældne Maremmana fra Italien, en Suffolk Punch fra England eller en peruviansk Paso.

Sammenlignelig er tildels fx Hesten : et dyr med sjæl eller Den store bog om heste af Elwyn H. Edwards. Dette nye værk er dog helt enestående.

Helt nødvendig på hylden med hestebøger.


HesteMagasinet

2014, nr. 2

af

af

Tamsin Pickeral

2014, nr. 2