Bøger / faglitteratur

En verden i flammer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2012

af

af

Anny Skov Madsen

d. 7. feb. 2012

Bogen er et oversigtsværk, der vil kunne læses og anvendes til opgavebrug af børn fra ca. 12 år. Den vil også interessere den voksne læser, der ønsker en let introduktion til emnet.

Bogen, der omhandler de store brændpunkter i 2. verdenskrig, er en del af serien Historiens højdepunkter. Bøgerne er opbygget på samme måde. Der er seks sider lang indledning med de vigtigste begivenheder år for år. Herefter følger 12 temaafsnit. De begynder med Japans erobring af Kina i 1937 og slutter med nedkastningen af atombomberne august 1945. Temaerne gennemgår de helt store slag, fronterne, ubådskrigen, den franske modstand, attentatet mod Hitler, Holocaust, Berlins fald. Det enkelte tema giver indblik i de faktuelle begivenheder set i helikopterperspektiv med omtale af strategier, teknologi og små portrætter af de vigtigste personer, men bogen giver også indblik i de fatale konsekvenser for civilbefolkningen under krigen. Kort og tidslinjer, flere faktabokse og et utraditionelt illustrationsmateriale gør det til interessant læsning.

Emnet er velbelyst både for større børn og voksne. Anden verdenskrig, 2005 er mere detaljeret.

Oversigtsværket om 2. verdenskrig er fyldt med fakta og højdepunkter fra perioden ca. 1937-1945. Sproget dramatiserer de voldsomme begivenheder og står i vejen for nye perspektiver og andre nuancer end det velkendte. Men de mange illustrationer i et indbydende layout vil vække interessen for emnet for større børn og voksne, der ønsker sig et hurtigt overblik.