Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

En vild vandretur


Beskrivelse


Billedbog. Elg, Bjørn og Bæver beslutter at tage på bjergbestigning. Turen begynder som en konkurrence om at komme først til toppen og det er lige ved at ende galt. Først da de sætter farten ned og hjælper hinanden bliver turen rigtig interessant.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2015

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 17. apr. 2015

Venskabet bliver sat på prøve, da Elg, Bæver og Bjørn tager på bjergbestigning i vildmarken. Billedbog for børn på 4-7 år, der kan lide en sjov og lidt skæv dyrehistorie om venskab og strabadser. Et must for kendere af de tre venner.

Vennerne Elg, Bæver og Bjørn beslutter at tage på bjergbestigning. Ved foden af bjerget bliver turen til en konkurrence om at komme først til toppen. På vej op af bjerget falder Elg ud over kanten, men får fat i en gren. Bjørn kommer forbi og prøver at hjælpe, men snart hænger de begge to og dingler ud over afgrunden. Bæver hører deres råb om hjælp og ved at gøre det han er bedst til, så lykkes det ham at redde sine to venner. Herefter sætter de farten ned og nu bliver turen rigtig interessant.

Endnu en herlig historie med de tre venner fra den canadiske vildmark. Enkelt sprog, hvor teksten er sat i store tydelige typer. Illustrationernes originale æstetik gør hvert opslag til en fest og holder et godt flow gennem hele historien. Detaljer er der også, læg fx mærke til den lille røde fugl, som er med på rejsen fra fod til top. En meget vellykket billedbog med en lidt skæv humor. God til dialogisk oplæsning.

Der er flere historier med de tre venner i fx Ned ad flodenElg søger lykkenDet er min elg eller Elg søger lykken. Bøgerne har deres helt egen stil, men en anden nyskabende billedbog om en elg i vildmarken kunne være Det er min elgDer er flere historier med de tre venner i fx Ned ad floden eller . Bøgerne har deres helt egen stil, men en anden nyskabende billedbog om en elg i vildmarken kunne være Det er min elgDer er flere historier med de tre venner i fx Ned ad floden eller Elg søger lykken. Bøgerne har deres helt egen stil, men en anden nyskabende billedbog om en elg i vildmarken kunne være .