Bøger / skønlitteratur til børn

En vinter med stormhvalen


Beskrivelse


Billedbog. Vinteren nærmer sig, og Louie savner sin ven den lille hval, som han reddede sidste sommer. En vinternat kommer faderen ikke hjem fra sin fisketur. Men så sker der noget helt fantastisk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2017

af

af

Ole Laursen

d. 11. jan. 2017

Louie bor ved havet sammen med sin far, der er fisker. Han spejder hver dag efter stormhvalen, som han reddede sidste sommer. En vinternat tager han ud for at lede efter sin far på havet. Poetisk billedbog for børn fra 3 år og op.

I 2016 udkom Stormhvalen om den enlige far, hans søn Louie og stormhvalen, som Louie passer og sætter ud i havet igen efter den er strandet. Denne gang er det ved at blive vinter, og Louies far tager på en sidste tur på havet. Da han ikke er kommet tilbage, tager Louie ud i vinternatten for at lede efter ham. Da sker der spændende ting, som involverer den lille stormhval.

Endnu engang en poetisk og stemningsmættet historie om Louie, som lever især i kraft af Benji Davies' smukke, farvelagte stregtegninger. Ikke mindst scenerne fra kolde vinternætter på havet eller opslaget med en solopgang gør indtryk. Historien er nogenlunde på højde med den fine forgænger. Poetisk forside med Louie i vinternatten på sin fars fiskekutter og med stormhvalen.

Kaptajn Sharky hjælper hvalerne handler også om en dreng og nogle hvaler, men er mere uhøjtidelig end "En vinter med stormhvalen".