Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

En visuel guide til computerkodning : en trin for trin-gennemgang af, hvordan du koder og bygger dine egne spil


Beskrivelse


Gennemgang - fra basal kodning til sjove projekter - af, hvordan spil og animationer kodes i computersprogene Python og Scratch.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2017

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 9. feb. 2017

Fremragende, lettilgængelig og visuel guide til programmering - for børn fra 12 år og voksne.

Bogen indeholder en kort introduktion til computere og programmering samt vejledning i programmeringssprogene Scratch og Python. Bag i bogen er ordliste og register. Bogen er skrevet af 6 IT-eksperter, bl.a. den engelske tv-vært og ingeniør Carol Vorderman.

Programmering kan ikke formidles mere lettilgængeligt, indbydende og flot end denne bog. Den kan læses fra ca. 12 år - evt. fra 10 år med hjælp fra en voksen. Bogen kan læses uden forudgående viden om emnet, men det er en fordel, hvis man kan lidt engelsk. Bogen giver en grundlæggende forståelse for en computers opbygning, og derudover er en grundig gennemgang af programmeringssprogene Scratch (version 2.0) og Python (version 3). Bogen er fyldt med eksempler, faktabokse og masser af farverige illustrationer. Hvert afsnit er opdelt i små korte emner, som er nemme at overskue. I afsnittene om Scratch og Python er i alt 7 små programmer, som gennemgås trin-for-trin, så man selv kan kode dem og samtidig forstå, hvad der sker.

Der findes 2 andre bøger om programmering for børn, med hovedvægten på Scratch: Lær at kode i 10 nemme trinLær at lave computerspil og Lær at lave computerspil. Der findes ikke bøger på dansk om PythonDer findes 2 andre bøger om programmering for børn, med hovedvægten på Scratch: Lær at kode i 10 nemme trin og . Der findes ikke bøger på dansk om Python.Informationer og udgaver