Bøger / skønlitteratur til børn / eventyrlige fortællinger

Ene og Løgnernes Konge


Beskrivelse


Pigen Ene er af tyvfolket. Sammen med Gamle Jonas er hun på en begivenhedsrig og farefuld rejse til Konkylieskoven for at deltage i konkurrencen om at blive Løgnernes Konge. Kan hun vinde over den gemene og ondskabsfulde Max Maximus?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2013

af

af

Else Lerche

d. 16. sep. 2013

Højtlæsningsbogen er en eventyrlig fortælling der nok skal blive populær hos de 5-9-årige.

Forfatteren har skrevet flere børnebøger, fx fantasy-romanen Solbarnet, 2012. Bedømte bog er også på det eventyrlige plan. Ene, en pige af tyvfolket, der lyver og stjæler, drager mod syd. Hun slår følge med Gamle Jonas, der ved at tyvfolket er på vej til Konkylieskoven for at konkurrere om at blive Løgnernes Konge. Det bliver en begivenhedsrig og farefuld tur, hvor Ene lærer af Gamle Jonas' elegante måde at stjæle og lyve på, men også at man ikke skal gøre folk kede af det. Under konkurrencen må Ene klare sig selv også mod den gemene og ondskabsfulde Max Maximus. At Ene vinder skyldes hende selv og at hun lyttede til Gamle Jonas. Man kommer til at holde af de særprægede personer, ikke mindst den frihedselskende Ene. Sproget lever, udstråler humor og er godt at læse højt. Peter Bay Alexandersen har malet atmosfærefyldte farveillustrationer, der fint rammer bogens tone. For- og bagside giver lyst til at læse bogen. Det lækre papir og den åbne sats er med til at gøre layoutet indbydende.

Læsere af fx Arveslynglen og hele musikken, 2009 vil også synes om bogen. Rizka i Sigøjnerpigen Rizka, 2002 minder mig lidt om Ene.

De spændende og fantasifulde episoder i den velskrevne og eventyrlige historie gør, at man hele tiden må læse videre. Farveillustrationerne er med til at sætte stemningen, og der er meget fremdrift og humor i historien, der også rummer en del menneskeklogskab.