Bøger / faglitteratur / biografier

Enegænger : portræt af en prins


Beskrivelse


Var det det hele værd? Fortryder prinsgemalen noget? Baseret på timelange samtaler med bl.a. hovedpersonen selv, hans franske og danske familie og øvrige omgangskreds, tegnes et portræt af en mand med en sælsom skæbne, Prins Henrik (1934-2018).

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2010

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 30. aug. 2010

Bør blive en af årets mest læste bøger fra biografihylderne, for selvfølgelig skal den udlånes til alle, der følger med i kongehuset, men bogen skal især læses takket være det rørende og levende portræt af prins Henrik, som Stéphanie Surrugue med nerve og intensitet tegner i denne smukke udgivelse.

Den unge Politiken-journalist, Stephanie Surrugue, har skrevet et brag af en bog: Den er levende fortalt, let og frisk i anslaget, uhyre godt forberedt og rig på indhold. Det følsomme portræt af prinsgemalen ville umuligt være blevet det samme uden Surrugues dansk/franske baggrund, for hendes franske far kom til Danmark næsten samtidigt med Henri de Monpezat, og begge blev de dansk gift i et fremmed land med helt andre skikke. Rigdommen i at kunne flere sprog og at have flere synsvinkler på verden er det ikke altid nemt at finde forståelse for i lille Danmark, men her er prinsgemalen og Surrugue på bølgelængde, og det er bogens originalitet og helt store styrke. Bogen er meget smuk og veltilrettelagt med en stor og tydelig sats.

Prins Henriks egen selvbiografi, Skæbne forpligter, udkom i 1996, og siden har han også udsendt flere kogebøger og digtsamlinger, senest Roue-libre fra 2010.

Uhyre velskrevet biografi, der ikke eftersnakker, men giver et levende og meget sympatisk billede af prins Henrik, som ikke altid har haft let ved at finde sit eget ståsted og leve med janteloven. Bogen føjer således nye, friske penselstrøg til portrættet af den ægte prins Henrik.


Politiken

d. 8. sep. 2010

af

af

Jon Bloch Skipper

d. 8. sep. 2010


Berlingske tidende

d. 29. aug. 2010

af

af

Jens Andersen

d. 29. aug. 2010


Jyllands-posten

d. 2. sep. 2010

af

af

Niels Lillelund

d. 2. sep. 2010


Kristeligt dagblad

d. 4. sep. 2010

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 4. sep. 2010