Bøger / skønlitteratur / roman

Engelshjerte


Beskrivelse


Som ganske ung forelsker Anne Sophie Reventlow sig i kong Frederik IV. Han gifter sig med hende til venstre hånd, og senere bliver hun dronning af Danmark. Ved Frederiks død bliver Anna Sophie sat i husarrest i sit barndomshjem Clausholm, og her sidder hun i tolv år og mindes sit liv og sørger over sine seks børn, der alle døde som ganske små. Men nu har hun fået nok og forlader Clausholm med kurs mod København.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 6. maj 2010

Endnu en underholdende og farverig historisk roman fra den produktive Maria Helleberg. Hovedpersonen er Anne Sophie Reventlow (1693-1743), som bliver gift med kong Frederik den Fjerde, først til venstre hånd og sidenhen til højre hånd, hvorved hun bliver dronning af Danmark. En roman til Hellebergs trofaste lånere og til læsere af historiske royale romaner. Fin forside.

Den unge Anne Sophie Reventlow fra Clausholm Slot forelsker sig ved en maskerade på Koldinghus i kong Frederik den Fjerde. Han tager hende med til København, hvor han straks ægter hende til venstre hånd, og gennem årene føder Anne Sophie ham ikke færre end seks børn, der alle dør som ganske små. Da dronning Louise dør, bliver Anne Sophie kronet til dronning og har nogle lykkelige år indtil Frederiks død, hvor hendes stedsøn Christian den Sjette forviser hende til Clausholm. Her sidder hun i husarrest i tolv år, og ved romanens begyndelse har hun fået nok og begiver sig atter til København. Helleberg har tydeligvis sin research i orden og skriver som altid levende og malende.

Maria Helleberg (f. 1956) er velkendt på alle biblioteker med sin lange udgivelsesrække af især historiske romaner, hvoraf en del tager udgangspunkt i det danske kongehus.

Farverig og underholdende historisk roman om Anne Sophie Reventlow fra Clausholm, der først bliver gift til kongens venstre hånd, og som sidenhen bliver kronet som dronning af Danmark. Den kan anvendes helt på linje med Maria Hellebergs mange andre historiske romaner.


litteratursiden.dk

d. 21. juni 2010

af

af

Pernille Lisborg

d. 21. juni 2010

Den historiske romans dronning har skrevet endnu en medlevende og dramatisk fortælling om en stærk kvindeskikkelse fra Danmarks historie - en stor og tragisk kærlighedshistorie. Godt det ikke er mig, ...


Berlingske tidende

d. 11. juni 2010

af

af

Else Cornelius

d. 11. juni 2010


Jyllands-posten

d. 5. juni 2010

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 5. juni 2010


Kristeligt dagblad

d. 26. juni 2010

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 26. juni 2010


Weekendavisen

d. 18. juni 2010

af

af

Ulrik Langen

d. 18. juni 2010