Bøger / skønlitteratur / roman

Engle & dæmoner


Beskrivelse


For at afværge en trussel om udslettelse af Vatikanet skal Robert Langdon tyde en række skjulte tegn i Rom for at finde skjulestedet for det hemmelige broderskab, Illuminati.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2004

af

af

Per Månson

d. 28. okt. 2004

Den enorme succes med Da Vinci mysteriet følges op med en oversættelse af en tidligere roman. En lige så spændende og hæsblæsende historie med den samme hovedperson symbolforskeren Robert Langdon i hovedrollen. Han tilkaldes til det europæiske forskningscenter CERN i Geneve, hvor en forsker er myrdet. Han forskede i antistof, og en prøve med kraft nok til at ødelægge en by er forsvundet. Det hemmelige broderskab Illuminati, der gennem tiderne har kæmpet mod religionen på videnskabens side, har tilsyneladende anbragt den et sted under Peterskirken med det formål inden 24 timer at udslette Vatikanet. Langdon og den dræbte videnskabsmands datter, Vittoria Vetra, forsøger at aflæse hemmelige koder skjult i et ukendt Galilei-manuskript for at finde Illuminatis hemmelige skjulested inden fristen udløber. Det er rasende spændende og langt hen som Da Vinci mysteriet uhyggeligt sandsynligt, da både Illuminati, de udlagte tegn i Rom og selvfølgelig CERN eksisterer. I actionens hellige navn skal der ganske vist sluges et par "næsten-usandsynligheder", men det rokker ikke ved det grundlæggende, og bogen vil blive elsket af alle Browns fans.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2006

af

af

Per Månson

d. 11. apr. 2006

I samme pragtudstyr som den illustrerede udgave af Da Vinci mysteriet kommer måske endnu mere oplagt her Langdons romerske eventyr, idet billeder og skulpturer fra Berninis hånd udgør sporet rundt i Rom fra Peterskirken til San Angelo. Det er rart ved selvsyn at se/gense de små tegn, Langdon finder, men jo ikke i sig selv nok til at udgøre de omkring 160 farvebilleder i bogen, så stort set alt, det er muligt at illustrere, bliver det så grundigt, at en gennembladring kan vække hukommelsen og genfortælle stort set hele historien. Historien i bogen er stadig vildt spændende, så man tilgiver et temmeligt stort ovetræk på sandsynlighedskontoen, og udlånet af den illustrerede udgave af Da Vinci mysteriet viser, at der rigeligt er plads til begge typer udgaver på biblioteket.


litteratursiden.dk

d. 24. jan. 2005

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 24. jan. 2005

Robert Langdon og Vittoria Vetra har ikke lang tid til at forhindre, at Vatikanstaten bliver udslettet. Kan de nå det? Der er spænding og handling for alle pengene i Dan Browns første roman.Efter succ...


Politiken

d. 17. sep. 2005

af

af

Jesper Hoffmeyer

d. 17. sep. 2005


Jyllands-posten

d. 5. nov. 2004

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 5. nov. 2004


Weekendavisen

d. 12. nov. 2004

af

af

Morten Scholz

d. 12. nov. 2004


Information

d. 9. nov. 2004

af

af

Peter Dürrfeld

d. 9. nov. 2004


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2004

af

af

Mie Petersen

d. 5. nov. 2004


Berlingske tidende

d. 16. nov. 2004

af

af

Gert C Nielsen

d. 16. nov. 2004


Børsen

d. 15. dec. 2004

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 15. dec. 2004