Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Engleeksperimentet


Beskrivelse


Science fiction. Den 14-årige pige, Max, og fire venner er på flugt fra et laboratorium, hvor man eksperimenterer med levende væsener. De er selv resultater af disse eksperimenter, de er ikke bare mennesker - men også en slags fugle med enorme vinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 3. maj 2013

Bogen, der er 1. bind i en serie, henvender sig til fans af science fiction-genren. Den vil interessere såvel piger som drenge. Den fængende forside viser tydeligt bogens mix af uhygge og mystik.

Fem børn er på flugt fra videnskabelige eksperimenter, som de alle er et uhyggeligt resultat af. Den vigtigste af disse personer er Max, en pige på 14 år. Det er hende, der fortæller historien. Børnene er på flugt fra et hemmeligt laboratorium, kaldet Skolen. Her forsøger man at fremelske nye menneskeracer. De unge mennesker har vinger og nogle har også udviklet visse paranormale egenskaber. Sproget er godt og alsidigt. Max, der beretter historien, er en tænksom, velformuleret og handlekraftig pige. De uhyggelige laboratorier, de biologiske eksperimenter og deres konsekvenser er beskrevet overbevisende. Men endnu kender ingen formålet med eksperimenterne. Børnenes flugtforsøg, deres længsel efter forældre og familie er troværdigt skildret. Handlingen er hæsblæsende og actionfyldt og skifter hele tiden lokaliteter. De 135 korte kapitler giver ikke plads til mange hyggestunder, men river hele tiden læseren med sig mod nye eventyr.

Læserne af herværende bog vil også synes om science fiction-serien The hunger games af Suzanne Collins. Her udkæmper unge også en nådesløs kamp for overlevelse mod et kynisk samfundssystem.

Det er en velskrevet og medrivende science fiction-thriller med et interessant og fascinerende persongalleri. Spændingen og mystikken er intakt hele bogen igennem.