Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Englen. Bind 1 : Den faldne + Leviatan


Beskrivelse


På sin 18-års fødseldag opdager Aaron Corbet, et forældreløst plejebarn, for første gang, at han ikke er helt almindelig dreng, men besidder enorme unaturlige evner, og sammen med sin trofaste ven hunden Gabriel fører skæbnen ham ad en vej, han ikke kan undsige sig. Himlen har udset ham til at være den, der forener de faldne engle med himlen og bekæmper de mørke kræfters leder, Verchiel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2011

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 25. mar. 2011

Englen er 1. del i en serie. Forsiden af en mandlig engel halvt i skygge skal nok fange det yngre publikum fra 14 og op, og ikke mindst de kvindelige læsere af Twilight-bøgerne og lignende vampyr serier.

Det er forfatterens anden serie på dansk. I 2003 kom fantasy trilogien Den umagiske skrevet sammen med forfatter Christopher Golden. Denne nye serie Englen blev filmatiseret i 2006 i USA. Vi følger den unge Aaron Corbet, et forældreløst plejebarn, der viser sig at være en ikke helt almindelig dreng. På sin 18-års fødselsdag opdager han for første gang, at han besidder enorme unaturlige evner. Sammen med sin trofaste ven hunden Gabriel fører skæbnen ham ad en vej, han ikke kan undsige sig. Himlen har udset ham til at være den, der forener de faldne engle med himlen og bekæmper de mørke kræfters leder, Verchiel. Sproget er letflydende og hjælper sammen med tempo og stemningsfyldte scener læseren hurtigt på vej.

Interessant ny serie, der sagtens kan hamle op med de bedste af vampyr serierne. Denne serie dog med engle som omdrejningspunkt. Kan minde lidt om Den store djævlekrig af Kenneth Bøgh Andersen, med kampen mellem de gode og onde magter, med den særligt udvalgte, der bestemt ikke er tilfreds med sin skæbne og med rejsen mellem jorden og helvede og i denne serie jorden og himlen.

Spændende ny fantasy serie for de unge læsere, der er løbet tør for vampyr serier.