Bøger / skønlitteratur / noveller

Englen Esmeralda : ni fortællinger


Beskrivelse


Novellerne der er skrevet mellem 1979 og 2011 spejler det amerikanske samfund på godt og ondt og berører emner, der har optaget det amerikanske samfund i perioden.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2012

af

af

Helle Winther Olsen

d. 22. juni 2012

Første novellesamling fra den amerikanske forfatter, der indtager en ikonisk position i samtidslitteraturen. For dem, der måske hidtil er veget tilbage fra forfatterens digre værker, er her en fremragende og lettilgængelig måde at gå i clinch med forfatterskabet.

Og de er virkelig værd at læse, de ni fortællinger der er skrevet mellem 1979 og 2011. De optræder i ren kronologisk orden, og det er interessant i sig selv at læse en udvikling ind her. DeLillo er en forfatter, der er optaget af at skildre sin samtid, at finde sprækkerne i overfladen og med (selv)ironisk distance at skrive personer frem, der er velegnede til at fremstille problematikken i sociale og politiske emner. Her møder vi amerikanske turister strandet i et bureaukratisk helvede, her er løberen i en park, der overværer en kidnapning, to nonner på barmhjertighedstogt i det socialt udsatte South Bronx. Der er også mødet i fængslet med familiefaren, der er dømt for økonomisk kriminalitet, og som dagligt ser børnetv-programmet, hvor hans 2 små døtre tager sig af finans- og børsanalysen - svidende koreograferet af børnenes mor. I denne novellesamling er man på intet tidspunkt i tvivl om kvalitet eller sproglig formåen.

Samlingen er en gave til fx. læsekredse som vil låse op til at læse forfatterskabet som sådan. Som forfatter er DeLillo i liga med Auster, Franzen, Foer.

Begavet og fængslende novellesamling, hvor man efter endt læsning har tankegods at arbejde videre med. Stor litteratur i fortættet, men tilgængelig form.


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2012

af

af

Birgitte Tindbæk

d. 1. okt. 2012

Han er god til at beskrive moderne amerikansk hverdag; han er sarkastisk; han er skæv læsning – og han regnes for én af USA’s største nulevende forfattere Sandsynligvis fordi han – foruden et godt gr...


Litteratursiden.dk [online]

d. 22. juni 2012

af

af

Kaj Hansen

d. 22. juni 2012


Berlingske tidende

d. 30. juni 2012

af

af

Per Krogh Hansen

d. 30. juni 2012


Weekendavisen

d. 22. juni 2012

af

af

Leonora Christina Skov

d. 22. juni 2012


Kristeligt dagblad

d. 7. juli 2012

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 7. juli 2012