Bøger / skønlitteratur / roman

Englenes ensomhed


Beskrivelse


Familiedrama over flere generationer indflettet i Haitis barske historie. Omdrejningspunktet er åndelighed og seerevner der går i arv og et persongalleri med mange hårde skæbner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 21. mar. 2019

Roman om en familie, der er knyttet til Haiti, omend de både har andre rødder og ikke alle bliver boende. Bogen blander Haitis tragiske historie sammen med personernes skæbne på tværs af tid. For voksne med interesse for Haiti.

Vidt forgrenet familiehistorie, der følger Haitis hårde skæbne igennem seks årtier fra militærdiktatur til naturkatastrofer. Bogen fører os også til Irland i 1800-tallet. Bogen er i tre dele og en coda. Kapitlerne skifter mellem forskellige familiemedlemmer og springer i tid. Bogen følger mange hårde skæbner med udgangspunkt i den ældre kvinde Ruth, der har taget forskellige børn til sig. Kvinder og pigebørn samt en af drengene har kontakt til den åndelige verden og syn, drømme og profetier fylder en del. Bogen har mange referencer til bibelen, særligt historien om Noah.

Bogen er skrevet i et smukt, intellektuelt sprog. Begyndelsen fænger, men efterhånden som den omfattende familietragedie foldes ud med mange stemmer - både i den realistiske og overnaturlige verden, mister romanen sit spændingsniveau og bliver langtrukken tiltrods for henrettelser, menneskers forsvinden, narkomani, selvmord m.m. Der indgår mange replikker på fransk, spansk og kreolsk. Da de langt fra alle bliver oversat eller forklaret, misser man historien i dialogerne.

Jørgen Leth fortæller medrivende om HaitiByen vinder altids historie i . Byen vinder altid fortæller også en skæbnehistorie i et af verdens brændpunkterJørgen Leth fortæller medrivende om Haitis historie i Haiti. fortæller også en skæbnehistorie i et af verdens brændpunkter.