Bøger / faglitteratur / dagbøger

Englespor : en dagbog om selvskade og selvmord


Beskrivelse


Gennem et udvalg af Katrine Lunds (1993-2016) dagbøger fra de sidste ni år op til hendes selvmord følger man en ung kvinde, der kæmper med psykisk sårbarhed, lav selvværdsfølelse, selvskadende adfærd og selvmordstanker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 26. sep. 2019

Katrine led af depression hele sin ungdom, og hun endte med at tage sit eget liv. Hendes efterladte dagbøger giver professionelle, studerende og andre interesserede indblik i hendes liv og behandlingsforløb og kan inspirere til opgaven med at hjælpe og støtte psykisk sårbare unge.

Katrines dagbøger er redigeret sammen til denne bog, der dækker teenageårene og frem til hendes selvmord. Katrine var tidligt depressiv og selvskadende, og en test viste - fejlagtigt - at hun havde indlæringsvanskeligheder. Misforståelser og fejlmedicinering forværrede symptomerne. Bogen er illustreret med Katrines egne tegninger, den indledes af hendes mor og en specialist i børnepsykologi. Til slut adresser på steder, hvor man kan opsøge hjælp. Hovedparten af bogen består af dagbogsindlæg om små og store begivenheder i Katrines hverdag, herunder forelskelsen i en lærer på et bosted.

På overfladen læser vi en ret banal dagbog om problemer med forældre, kærester, selvværd mv. Men Katrine har det tydeligvis meget svært med sig selv og de mange udfordringer hun møder, hendes hverdag er ikke struktureret som de fleste andre teenageres, og selvmordet er ikke blot en spontan handling. De fine tegninger er virkelig illustrative og passer godt til bogen.

Kan sammenlignes med Dit liv - min venMette - en beretning om et selvmordTag dagen påSkrig & fred, Mette - en beretning om et selvmord og Tag dagen på. Målrettet unge findes Skrig & fredKan sammenlignes med Dit liv - min ven, og Tag dagen på. Målrettet unge findes Skrig & fredKan sammenlignes med Dit liv - min ven, Mette - en beretning om et selvmord og . Målrettet unge findes Skrig & fredKan sammenlignes med Dit liv - min ven, Mette - en beretning om et selvmord og Tag dagen på. Målrettet unge findes .