Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Enhjørningedalen


Beskrivelse


De tre veninder Ella, Sofie og Jasmin vender tilbage til Det Hemmelige Rige, hvor de denne gang må forhindre den onde Dronning Malice i at ødelægge enhjørningernes årlige Guldlege.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2013

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 15. juli 2013

Fe- og eventyrelskende piger i alderen 8-10 år vil falde pladask for denne bog, der også fint kan læses op for de lidt yngre. Det farverige, glitrende layout, og forsiden som portrætterer to piger, der klapper en enhjørning, vil gå rent ind hos målgruppen og ikke stå længe på hylden.

I denne anden danske udgivelse i engelske Rosie Banks' serie på i alt 6 bøger, vender de tre veninder Ella, Sofie og Jasmin tilbage til Det Hemmelige Rige for igen at hjælpe de magiske indbyggerne. Denne gang forsøger den onde Dronning Malice at forpurre enhjørningernes årlige Guldlege og lægge Enhjørningedalen øde. Som i den første del af serien lykkes det de opfindsomme og kloge piger at forhindre katastrofen og redde riget fra det ondes overtag. Handlingen er eventyrlig og byder på både spænding og et par sjove episoder, og vil fungere fint til målgruppen. Teksten har en god størrelse med luft mellem linjerne og bogen illustreres med små sort/hvide tegninger.

Menneskebørn, som drager til en magisk verden for at hindre ondskab, ses også som tema i fx C.S. Lewis' Narnia-fortællingerne, der dog er for en ældre målgruppe. Denne serie er langt mere let og ufarlig og kan på mange måder minde om Daisy Meadows' serie om Regnbuefeerne.

En sød historie i et lyserødt univers, der vil fange pigelæsere i alderen 6-10, som gerne vil læse om veninder, feer og eventyr.