Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Enigma - skrumpehovedet


Beskrivelse


Andy og butleren Jones må bruge alt deres opfindsomhed og klogskab, da de finder et skrumpehoved og en seddel. Hvis de løser gåden, finder de måske Andys forældre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2019

af

af

Stine Bille

d. 31. okt. 2019

Andy og butleren Jones må bruge alt deres opfindsomhed og klogskab, for sammen at finde Andy' forældre, som i begge bøger er rejst ud i verden for at løse gåder. For de 7-9-årige.

De to første titler i en ny serie udgivet i "Læseklub. Blå", som er til letøvede læsere i indskolingen eller mellemtrinnet. Andy' forældre rejser ud i verden for at løse mystiske gåder. I bogen "Enigma - voodoodukken" vender de efter flere dage ikke hjem. Andy beslutter sammen med butleren Jones, at rejse ud for at finde dem. For at finde frem til forældrene må Andy og Jones selv i gang med at løse gåder. I en montre finder de en seddel og dukke. Kan de løse gåden? I bogen "Enigma - skrumpehovedet" er Andy og Jones i hælende på Andys forældre, som igen er rejst ud for at løse en gåde - en enigma. I denne bog drejer gåden sig om pigen Flora, et skrumpehoved, en smuk smaragd og magi. Begge bøger har lix 11.

Det er to spændende og velskrevne historier, som helt sikkert vil appellere til aldersgruppen. Bøgerne er formuleret med fortrinsvis helsætninger og uden brug af for svære ord. Illustrationerne underbygger historien og de følger teksten fint, både i streg og stemning.

I samme serie findes fx Klub 4 - kotyvenDøden er ikke en joke og Døden er ikke en jokeI samme serie findes fx Klub 4 - kotyven og .