Bøger / skønlitteratur / fantasy

Enkemagerne


Beskrivelse


I oldtidens Ægypten bliver en umage flok eventyrere hyret af Væddergudens ypperstepræst til at stjæle en ædelsten fra fyrsten af Enkemagerne, et rustningsklædt krigerfolk fra nord. Men de kommer ikke kun op imod fyrsten, men også den mystiske sandsigerske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2018

af

af

Jens Rasmussen

d. 23. mar. 2018

En umage gruppe får i oldtiden til opgave at stjæle en ædelsten fra Enkemagerne, et overmenneskeligt krigerfolk fra sletterne højt mod nord. En ramsaltet historisk fantasy rettet til et voksent publikum.

I oldtidens Ægypten bliver en umage flok eventyrere hyret af væddergudens ypperstepræst til at stjæle en ædelsten fra fyrsten af Enkemagerne, et rustningsklædt krigerfolk fra nord. Den sjofle pirat Seren, den stærke dompap Gudra, slavekrigeren Shem og den magiske skovmand Insyah kommer ikke kun op imod fyrsten og hans monstre, men også den mystiske og intrigante Sandsigerske.

"Enkemagerne" er noget så sjældent som en dansk sword & sorcery roman. En fantasygenre måske bedst kendt fra serien om Conan Barbaren. Typisk for sword & sorcery tager bogen ikke sig selv alt for alvorligt. Den er skrevet med et glimt i øjet og med piraten Seren er vi næsten ovre i "Jul på Vesterbro i oldtiden". Genren fungerer bedst i novelleform, og romanen virker som en række noveller der er sat sammen, hvilket dog gør at handlingen føles noget springende. Miljøbeskrivelsen af oldtidens samfund er lidt tynd. Trods manglerne rammer "Enkemagerne" rollespilssegmentet rigtig godt.

Bobs saga. Bind 1 af Michael Kamp fra 2006 og Dødens baron af Søren Lauritzen fra 1997 er andre bud på dansk sword & sorceryBobs saga. Bind 1 : Tørre tæsk og springskallerDødens baronBobs saga. Bind 1 af Michael Kamp fra 2006 og af Søren Lauritzen fra 1997 er andre bud på dansk sword & sorcery.