Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ensomme fugle


Beskrivelse


Tvillingerne Ivy og Olivia er adskilt, for Ivy er sendt på den fornemme vampyrkostskole "Wallachiaakademiet", mens Olivia er derhjemme. Men problemer har de dog tilfælles.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2014

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 13. jan. 2014

Den letbenede serie om tvillingesøstrene Ivy og Olivia er nu nået til bind 11 og 12. Målgruppen skal stadig findes blandt piger fra 10 år, som kan lide en frisk jargon og lidt vampyrstemning. Forsiderne ligner fuldstændigt resten af seriens bøger.

I 11. bind er de to søstre for en gangs skyld ikke sammen, for Ivy er blevet elev på en fornem og streng vampyrkostskole, mens Olivia er derhjemme. Det bliver hårdt for dem begge, for skolen har strenge regler, kistekøjesenge og lige så sære fag og skrappe lærere som i Harry Potter-bøgerne. Olivia føler sig alene og venneløs og roder sig ud i dumme forviklinger ved at klæde sig ud som Ivy, og hendes problemer bliver ikke mindre, da Ivy uventet kommer hjem og bliver jaloux over den nye ven Olivia tilsyneladende har fået sig. I bind 12 optrappes denne konflikt, og deres trygge verden trues også af en ukendt blogger, som er tæt på at røbe det lille vampyrsamfund for offentligheden. Også disse bind er skrevet med let og munter hånd i et tjept og jargonpræget sprog, hvor vampyrtemaet bare er et lille ekstra krydderi på en ellers ret traditionel tweenserie om venskaber og fjendskaber, kæresterier og valg af stil.

Disse bøger er skåret over samme læst som resten og kan i øvrigt sammenlignes med andre serie som Monster High og Gallagher girls, selv om de er for et lidt ældre publikum.

Seriens fans bliver ikke skuffede og kan roligt læse videre om tvillingerne og deres liv, som på mange måder er som taget ud af en amerikansk tv-serie.