Bøger / skønlitteratur / roman

Ensomme hjerters klub : krimi


Beskrivelse


En midaldrende mand findes død ved foden af sin trappe - er det et hændeligt uheld eller mord? Konrad Simonsen og hans hold sættes på sagen.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 17. aug. 2011

En opfølger til Svinehunde og Alting har sin pris, begge fra 2010.

Lotte og Søren Hammer fortsætter serien med chefkriminalinspektør Konrad Simonsen fra drabsafdelingen i København. Han er netop vendt tilbage til jobbet efter et alvorligt hjertetilfælde, og derfor får han en sag, som ikke har særlig høj prioritet. En mand er fundet død ved foden af en trappe, og det blev først betragtet som et hændeligt uheld, men der er et ønske om at sagen skal undersøges igen - er det mord? Den døde har levet en ensom tilværelse. På loftet finder gruppen fotos af en ung pige, som, viser det sig, forsvandt sidst i 60'erne. Der er forbindelser til den døde mand og 5 af hans klassekammerater, Ensomme hjerters klub. Er hun også blevet myrdet? Samtidig med at opklaringen foregår, fylder de fortrængte minder om Simonsens første store kærlighed meget, det var også sidst i 1960'erne og hun var aktivist og revolutionær. Der er også et tredje nutidigt tema i romanen, et skyderi på en skole, begået af en dreng, som er blevet mobbet. Forfatterparret har fået godt styr på dialogen, og deres beskrivelse af opklaringsarbejdet er god, men jeg synes, at der for mange tråde, og afslutningen skuffer mig.

Hvis vi vil have danske politiromaner har vi mange muligheder: Jussi Adler-Olsen, Steen Harvig og m.m.

Optakten er god, men jeg synes ikke romanen holder hele vejen. Jeg er dog sikker på, at de mange som har læst og stået i kø til forfatterparrets 2 første romaner også vil efterspørge denne.


litteratursiden.dk

d. 19. apr. 2012

af

af

Michael Krarup

d. 19. apr. 2012

Jeg har tidligere anmeldt Lotte & Søren Hammers to andre krimier her på bloggen og har begge gange skrevet,at de havde fine plot og var elendigt skrevet og dårligt redigeret. Med deres nye, Ensomm...


litteratursiden.dk

d. 19. sep. 2011

af

af

Henriette Olesen

d. 19. sep. 2011

Så har søskendeparret Hammer gjort det igen. Konrad Simonsen er vendt tilbage og står nu overfor opklaringen af et meget gammelt mord. Søskendeparret Lotte og Søren Hammer har endnu engang skrevet en...


Jyllands-posten

d. 31. aug. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 31. aug. 2011


Berlingske tidende

d. 9. sep. 2011

af

af

Mette Strømfeldt

d. 9. sep. 2011


Politiken

d. 17. sep. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 17. sep. 2011


Weekendavisen

d. 9. sep. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 9. sep. 2011


Børsen

d. 1. sep. 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 1. sep. 2011