Bøger / skønlitteratur / roman

Ensommerfugl


Beskrivelse


Juleaften 2012 myrdes en kvinde af én, der klædt ud som julemanden. Politimanden Johan Rokka, som netop er vendt hjem til sin barndomsby, skal efterforske mordet. Samtidig indleder han en hed affære med den unge smukke Angelica. Inden længe flettes job og fortid sammen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2016

af

af

Conni Boll Christensen

d. 3. mar. 2016

Mord, sex, matchfixing, overgreb, utroskab, travsport, professionel fodbold, mode og barndomstraumer er blot nogle af ingredienser i denne erotiske krimi. For alle, der følger med i de nyeste trends på krimifronten.

Juleaften 2012 bliver en kvinde myrdet af en person, der er klædt ud som julemanden. Sagen skal opklares af politimanden Johan Rokka, der efter 20 år er vendt tilbage til sin barndomsby. Han er knap 40, single, skaldet, fandenivoldsk og plaget af rygsmerter. Stedet er Hudiksvall en by med 20.000 indbyggere, der ligger midt på den svenske østkyst. Efterforskningen går i mange forskellige retninger. Da en af Rokkas barndomsvenner pludselig også findes myrdet, dukker der forbindelser op til både Firenze, rockermiljøet, modeverdenen og travsporten. Rokka indleder en affære med den unge Angelica, og den ripper op i en ulykkelig hændelse i hans fortid. Forfatteren er debutant og har planlagt flere bøger om Johan Rokka og Hudiksvall.

Erotisk krimi, hvor de mange eksplicitte sexscener beskriver frydefuld og frivillig sex. Her er ikke tale om overgreb på uskyldige. Indeholder et stort persongalleri og så mange handlingstråde, at man mister overblikket over plottet og dets hovedpersoner.

Blandingen af sex og krimi er ofte af den barske slags, hvor sex er et magtmiddel. Jeg mindes ikke at have læst så eksplicitte og ligeværdige skildringer af sex i andre krimier.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 1. apr. 2016

Jungstedt tilsat E.L James. Første bind i serien ’Mordene i Hudiksvall’ er en fremragende og lovende svensk krimidebut. Skabelonen i romanen er velkendt: Miljøet med den lille svenske by, scenen med d...