Bøger / skønlitteratur / digte

Epikrise


Beskrivelse


Digte om ungdomskvaler. Om kærestesorger, utroskab og frygt for psykisk sygdom, såsom tvangstanker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 21. feb. 2020

Digtsamling om kærestesorger og frygt for psykisk sygdom. Henvender sig til læsere af digte, fortrinsvis til unge.

Denne debutdigtsamling beskriver hvordan en ung mands verden styrter i grus, da hans kæreste gennem tre år forlader ham. Der er frygt for utroskab og utilstrækkelighed, hvilket sætter hovedpersonen i en depressiv livskrise. Samtidig beskrives efterfølgende forsøg på at være venner med ekskæresten som den rene selvpinsel. Et andet gennemgående tema i digtsamlingen er hvem af de to, der hurtigst er kommet videre efter bruddet, og mange af digtene kredser omkring alkohol som midlet mod sorgen. Imellem digtene er der indskudt uddrag af digterens patientjournal, efter at vedkommende har søgt hjælp pga. frygt for psykisk sygdom, såsom tvangstanker.

Der hersker en meget ungdommelig stemning digtsamlingen igennem, hvilket umiddelbart gør, at den henvender sig mest til unge. Tematikken kan med rette betegnes ungdomskvaler. Kronologien fra bruddet til efterspillet er fint sat op, men digtene bæger præg af mangel på poetisk sproglighed. De fremstår ofte som banale og kedsommelige, hvilket er synd for den ellers fine tematik. Idéen med uddrag af patientjournalen fremstår uforløst, da der ikke er ret meget beskrevet i citaterne.

Tematikken om kærestesorg er blandt andet set i KærestesorgBegynd mig, der beskriver følelseslivet mere poetisk eller Begynd mig, der er mere kompleks i sprogetTematikken om kærestesorg er blandt andet set i Kærestesorg, der beskriver følelseslivet mere poetisk eller , der er mere kompleks i sproget.