Bøger / faglitteratur

Er der en mor til stede?


Beskrivelse


Debatbog, der argumenterer for kvinden som den primære ressource i familieomsorgen, og efterlyser, at man fra politisk hold giver bedre muligheder for at vælge at lade den ene forælder være hjemmegående.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 30. mar. 2015

Der er noget galt, når vi sender små børn afsted til en lang institutionsdag med stadig færre voksne. Læs debatindlægget her fra to veluddannede kvinder, der begge har valgt at blive hjemmegående i en periode. For alle småbørnsforældre, især kvinderne og ikke mindst for politikere.

Kvinder og mænd går til forældrerollen på vidt forskellig måde, og det giver ofte knas i parforholdet. Forfatterne er fortalere for, at kvinden er bedre til familieomsorgen, og at manden ordner mange andre ting. De har begge taget en pause fra deres krævende job for at gå hjemme med deres små børn og ønsker at sætte gang i debatten om, hvordan vi vækster vores yngste. Samtidig ønsker de også, at man fra politisk hold giver bedre muligheder for at vælge at lade den ene være hjemmegående. Vi får en række historier fra deres egne parforhold, der sætter debatten i perspektiv. Forfatterne er henholdsvis civiløkonom og journalist og har begge prøvet livet som udearbejdende småbørnsforældre.

Tankevækkende debatindlæg som forudsætter, at man godtager, at mænd og kvinder har forskellige genetisk definerede roller i familien. Velargumenteret og underbygget med egne historier.

Kønsrollerne bekræftes i Hvorfor mænd ikke hører efter og kvinder ikke kan læse kortEr der nogen hjemme?. En anden bog om emnet er Er der nogen hjemme?, der er 7 kvinders historier om at være hjemmegåendeKønsrollerne bekræftes i Hvorfor mænd ikke hører efter og kvinder ikke kan læse kort. En anden bog om emnet er , der er 7 kvinders historier om at være hjemmegående.


Kristeligt dagblad

d. 1. juni 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 1. juni 2015