Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Er der nogen?


Beskrivelse


Den stille og generte Tea leger med sin identitet på nettet, hvor hun er pigen, der ikke er bange for noget. Hun bliver fanget i sit eget spin, da hun chatter med "Jægeren", der vil betale 1500 kr. for, at hun tager tøjet af på web-cam.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2013

af

af

Mads Overmark

d. 28. jan. 2013

Bogen henvender sig til læsesvage børn i overbygningen og to-sprogede, der har behov for læse overkommelige tekster samt udvide ordforrådet. Den er tænkt til piger, men drenge kan bestemt også have glæde af at læse den. Bogen kan være en del af et emnearbejde eller et oplæg til samtale om adfærd på Internettet. Endelig kan den blot være til underholdning.

Den stille og generte Tea leger med sin identitet på nettet, hvor hun er pigen, der ikke er bange for noget. Hun bliver fanget i sit eget spin, da hun chatter med "Jægeren", der vil betale 1500 kr. for, at hun tager tøjet af på web-cam. En realistisk fortælling fra de unges liv på nettet. Læseren følger chatten, hvor Jægeren ved hjælp af smiger og penge, lokker tøjet af Tea. Det relativt store beløb, hun tilbydes, vil sikkert kunne lokke andre unge og kan derved danne udgangspunkt for samtaler om overgreb og sund skepsis. Sproget og den enkle handling er velegnet til målgruppen.

Der findes en del litteratur om overgreb på nettet, ofte til lidt yngre børn eller som sværere tekster. En kombination af Klædt af på nettet og denne bog giver underviseren gode muligheder for at differentiere og skabe grundlag for samtale.

En vedkommende og aktuel fortælling til den svage læser i overbygningen.


Præsteforeningens blad

Årg. 104, nr. 22/23 (2014)

af

af

Henrik Højlund

Årg. 104, nr. 22/23 (2014)