Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Er der nogen?


Beskrivelse


Klara skal sove på skolen med veninderne. Det er hyggeligt, men så spiller de et mystisk spil og det begynder at tordne. Pludselig bliver det hele ret uhyggeligt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2016

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 3. nov. 2016

Klara skal sove på skolen med sin klasse, og de spiller et uhyggeligt spil. Hvad sker der, når lærerne opdager det? Læs bogen og find ud af det. Kan læses, hvis man er 8-10 år.

Klara og hendes klasse skal sove i telte på skolen. Klara og veninderne spiller "Ånden i glasset" uden lærerne ved det, og så sker der mystiske ting. Det tordner udenfor, og de hører mærkelige lyde. Pludselig bliver det hele meget uhyggeligt. Bogen er nr.13 i serien om Klara og hendes veninder. Den er delt ind i kapitler, og der er sort-hvid illustrationer på næsten hvert opslag. Bogen er i hårdt bind med farveillustration på forsiden.

God og spændende historie om Klara og veninderne. Det er en fin beskrivelse af børn, som gør noget, de ikke må, fordi det er spændende. Fint med de sort-hvide illustrationer, som gør læsningen spændende, og også hjælper med at forstå indholdet, fx hvordan spillet, "Ånden i glasset", ser ud. På side 38 passer tekst og illustration ikke sammen. Der står, at Julie sætter sig i skrædderstilling, men på illustrationen er det en af drengene, der sidder i skrædderstilling. Ellers en fin detalje, så man som læser ved, hvem der er hvem.

Serien om Anemone handler også om venner, og har en pige, som hovedperson. Se fx Anemone - vild med dans, som har samme sværhedsgrad.