Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Er det her, der bliver bollet?


Beskrivelse


Marie på otte år og Frederik fem år skal have en lillesøster og spørger hinanden og mor og far hvordan og hvorfor hun bliver til.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2009

af

af

Inger Søndergaard

d. 25. sep. 2009

Bog med herlige illustrationer af Nikoline Werdelin beregnet til højtlæsning for børn fra 5 år om at blive mor, far, storesøster og storebror og som samtidigt fortæller lidt om sex og den første forelskelse. Bogen består af en række episoder i en moderne families liv og kan betegnes som familie-chick-lit.

Inspireret af Maise Njors egne børns nysgerrighed har hun skrevet historien om Frederik 5 år og Marie 8 år. Vi følger deres og familiens og vennernes forundring og reaktioner, da de får at vide, at de skal have en lillesøster. Gennem en række episoder, som især bygger på dialog kommer den med humor og uden at gå i dybden rundt om en række spørgsmål, som børn kan have svært ved at forstå. Njor og Werdelin har ikke tidligere lavet børnebøger sammen, men vi kender dem begge fra lignende produkter for voksne. I denne sammenhæng klæder de hinanden. De kommer begge nænsomt og sjovt rundt i beskrivelsen af følelser og forventninger til familieforøgelsen.

De fleste nyere børnebøger om familieforøgelse eller forplantningens mysterier er især skrevet til børn i førskolealderen, men dem er der også en del af. Denne udmærker sig ved at ramme målgruppen 5-9 år, og på uforpligtende vis kommer den rundt om både seksualitet og søskendeproblematikken.

Sjov, sød og underholdende familielæsning om at få søskende, som for de fleste fint kan supplere både de mere informative titler om forplantning, og som samtidigt også er en nænsom indgang til en snak om børns egen spirende seksualitet og følelser ved at få søskende.


Kristeligt dagblad

d. 14. nov. 2009

af

af

Sara Nørholm

d. 14. nov. 2009


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 7 (2009)

af

af

Maria Eriksen Britt

Årg. 62, nr. 7 (2009)