Bøger / skønlitteratur / roman

Er du der kommune? Det er mig, din klient


Beskrivelse


Den lille by Broby indeholder både Næssets smukke palævillaer og Stærekassens betonboliger, hvor kontanthjælpsborgerne kæmper for at få tilværelsen til at hænge sammen. En kludetæppefortælling om forskellige liv og de mange måder, de kan leves på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2017

af

af

Karina Høyer

d. 19. sep. 2017

Den lille by Broby indeholder både Næssets smukke palævillaer og Stærekassens betonboliger, hvor kontanthjælpsborgerne kæmper for at få tilværelsen til at hænge sammen. En kluddetæppefortælling om forskellige liv og de mange måder sådan et kan leves på. For læserne der ikke er bange for at blande det absurde med det realistiske.

Vi møder en håndfuld skæbner i den lille fiktive by Broby. Eksempelvis Betina, der, sammen med sine tvillingedøtre Melanie og Celina, er blevet smidt ud af deres lejlighed og sendt med envejsbillet til det sociale etagebyggeri Stærekassen, hvor Broby kommune samler sine kontanthjælpsborgere for at spare på boligydelsen. Etagebyggeriets beboeres historier flettes sammen i korte kapitler, der hver indledes med citater og uddrag af eksempelvis HC Andersens og brødrene Grimms eventyr.

En socialrealistisk fortælling med absurde elementer. Romanen skildrer et Underdanmark, der drømmer om en friere tilværelse. Den skildrer et land i total splittelse, hvor kontanthjælpsborgere kæmper, håber og drømmer om en tilværelse langt fra systemets trang til kontrol og regelrytteri. Tonen er sarkastisk og absurd, og det giver en anderledes og nuanceret fortællingen om et Underdanmark.

Beskrivelser af samfundets antihelte og skæve eksistenser kan ses i Happy endingLykkeridder eller LykkeridderBeskrivelser af samfundets antihelte og skæve eksistenser kan ses i Happy ending eller .