Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Er du okay, Fie?


Beskrivelse


Om Fie, som udadtil har et fantastisk liv. Hun er smuk og dygtig i skolen, men ikke alt er så perfekt som det ser ud.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 11. nov. 2016

Fængslende ungdomsroman om Fie, som har svært ved at klare de høje forventninger og skærer i sig selv. God bog både til unge fra 13 år og til voksne som vil vide mere om cutting.

15-årige Anne-Sofie, kaldet Fie, går i 9. kl. Hun er en køn og dygtig pige, som hendes forældre har høje forventninger til. Fie er springrytter og har hesten Chappi. Hun har gode venner i skolen og på rideskolen og udadtil ser alt godt ud. Men Fie har en hemmelighed: hun er selvskader. Bogen indledes med prolog, hvor Fie har været til psykolog og hun har fået en notesbog, hvor hun skal skrive sin historie om selvmordsforsøget. Fies historie ligner en almindelig hverdag for en teenager, men når smerten indeni Fie bliver for stor og uoverskuelig, skærer hun i sig selv. Hun dækker sårene med gaze og en nylonstrømpe. En række begivenheder skubber Fie ud over kanten og smerten indeni vokser og det går galt for Fie. Bogen har afsluttende efterskrift fra forfatteren med lidt baggrund for bogen og henvisning til hvor man kan få hjælp og rådgivning. Af samme forfatter og med samme persongalleri: Er du okay, Marie?.

Bogen er godt skrevet. Sproget glider og man får fint indblik i Fies situation. Den udførlig beskrivelse af hvordan Fie skærer i sig selv er medrivende og uhyggelig, men gør bogen interessant.

Cutting er også omdrejningspunktet i Hjertet er 1 organ.