Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Er du rigtig klog, Lille Ugle?


Beskrivelse


Om den Lille Ugle, der lærer, at nok er han klog, men han ved ikke alting. For 3-6-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2021

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 26. nov. 2021

Billedbog om den Lille Ugle, der lærer, at nok er han klog, men han ved ikke alting. For 3-6-årige.

Lille Ugle er blevet uvenner med sine ellers bedste venner. Han har nemlig givet dem dårlige råd, og han burde jo være en klog ugle, ikke? Lille Ugle beslutter sig for at spørge sin kloge bedstefar til råds, men på vej derover bliver han overrasket af to sultne ræve, der godt kunne tænke sig uglesteg til aftensmad. Heldigvis er Lille Ugle snedig og bruger de hemmelige evner, han har, som at kunne flyve helt stille. Han når frem til bedstefarens hus, hvor Ravnen er på besøg. Lille Ugle får hjælp af den kloge ravn til at gøre sine venner glade igen - for ravnen er skovens klogeste dyr.

Hyggelig og fin billedbog om, at vi alle har noget, vi er gode til. Selvom man skulle tro at uglen er klog, er den det ikke - i hvert fald ikke i sammenligningen med ravnen. Til gengæld har uglen andre ting, den er god til. Historien er krydret med farverige og søde illustrationer, der fint underbygger fortællingen.

Sara, Samson og stigenPigen med glimmer påVilfred er anderledes, Pigen med glimmer på og Vilfred er anderledes handler alle om enten at finde modet til at gøre noget, man ikke turde og om at tro på og være modig nok til at være sig selvSara, Samson og stigen, og Vilfred er anderledes handler alle om enten at finde modet til at gøre noget, man ikke turde og om at tro på og være modig nok til at være sig selvSara, Samson og stigen, Pigen med glimmer på og handler alle om enten at finde modet til at gøre noget, man ikke turde og om at tro på og være modig nok til at være sig selv.