Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Er du rigtig klog, Vilde-Samuel?


Beskrivelse


Samuel er forelsket i Moa. Men der er et "lille" problem i skolen, Samuel er ikke god til at læse og skal nu i en specialklasse. Og hvad siger Moa og vennerne til det?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 1999

af

af

Vibeke Axelsen (skole)

d. 23. sep. 1999

Dette er en selvstændig fortsættelse af Hvem kan blive forelsket i Vilde-Samuel? (99/11), og bogen er for elever i 5.-7. kl. Sproget er enkelt og letlæseligt. Typografien er stor med luft mellem linierne. På centrale steder er der placeret naturalistiske kultegninger, der understreger vigtige pointer i handlingen. Det er en god og samtidig lettilgængelig bog for de elever, der vil læse noget, der ikke er for svært, men alligevel noget med et relevant indhold. Handlingen fortsætter blot to dage efter at den forrige bog sluttede. Synsvinkelen ligger nu hos Samuel, hvor den før lå hos Moa. Moa er den pige, som han i den forrige bog lærte at køre på skateboard, og som han i øvrigt er forelsket i. Samuel har dog et stort problem. Han kan ikke læse, og derfor skal han gå i en læseklasse på skolen. Det værste er, at han indtil nu i 7. kl. har formået at skjule det for kammeraterne. Han føler stor skam og vil helst gemme sig langt væk. Hans kammerater – også Moa – holder trods alt fast i ham, og da han får at vide, at hans far har døjet med de samme problemer, ser verden lidt lysere ud.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 1999

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 23. sep. 1999

Så er Vilde-Samuel på banen igen! Her er nemlig en selvstændig fortsættelse af bogen som udkom i foråret 1999 Hvem kan blive forelsket i Vilde-Samuel?. I den første bog lærte Samuel pigen Moa, at stå på skateboard. Samuel er meget forelsket i Moa, og kan næsten ikke tænke på andet end hende. Men der er lige et "lille" problem i skolen, som Samuel helst ikke vil have at vennerne og Moa skal vide noget om. Samuel er nemlig ikke så god til at læse, lærerne finder ud af at han er ordblind, og han skal derfor i en specialklasse. Og hvad siger vennerne til det? Samuel begynder at opføre sig anderledes, og opnår at blive uvenner med samtlige af vennerne, men heldigvis er Moa ikke sådan at slippe af med... En velskreven bog som på en nuanceret måde tager fat på problemerne. Hvor vi i den første bog så tingene fra Moas synsvinkel, ser vi nu tingene med Samuels øjne, en god måde at få alle vinkler med på. Samme opsætning og layout som i den første bog. Selvlæsning fra 10-11 år.