Bøger / skønlitteratur til børn / gys

Er jeg smuk?


Beskrivelse


To drenge hører en vandrehistorie om en japansk kvinde, som har fået klippet sin mund op med en saks. Hun spørger folk, om hun er smuk, hvorefter hun myrder dem. En dag bliver drengene forfulgt af en mystisk kvinde med tørklæde om munden -.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2019

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 16. aug. 2019

3 gysende uhyggelige bøger i ny letlæst serie "Tænkehatten præsenterer" for 10-12-årige. De 3 historier bygger hver især på en vandrehistorie, som kort genfortælles sidst bogen.

Bøgerne er lavet af YouTuberen Benjamin Thore og forfatter Michael Kamp. I "Er jeg smuk?" hører 2 drenge en vandrehistorie om en japansk kvinde, som har fået klippet sin mund op med en saks og nu spørger folk, om hun er smuk, hvorefter hun myrder dem. En dag bliver drengene forfulgt af en kvinde med tørklæde for munden. Er det mon den japanske kvinde? I "Grisedamen" tager 3 veninder den nye pige i klassen med ud til en forladt gård for at skræmme hende. Rygtet siger, at Grisedamen bor på gården, og at hun hugger hovedet af ubudne gæster. Det bliver en rædselsfuld eftermiddag. I "Kaninmanden" flytter Anton og hans familie til et øde område. Det siges, at Kaninmanden kommer til Halloween og slagter både kaniner og mennesker. En dag ser Anton en slagtet kanin hænge i et træ. Er det Kaninmanden, som er på spil?.

Historierne er korte og letlæste. De er meget uhyggelige og blodige, og egner sig ikke til sarte sjæle. De s/h illustrationer er uhyggelige og understøtter bøgernes stemning. Bøgerne er i et lille, indbydende format med stift bind. Alle 3 historier har en grusom slutning, som også er åben for fortolkning. I alle 3 bøger optræder en mand med høj hat i en birolle, som en slags mystisk maskot for serien.

Der er yderligere 2 bøger på vej i serien, som minder om "Gåsehud"-serien.