Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Er jeg tyk, mor?


Beskrivelse


Klara bliver i tvivl. Er hun for tyk til at komme med til fødselsdag? Julie inviterer til hendes fødselsdag, der skal holdes i svømmehallen. Det er megafedt, men pludselig handler det ikke kun om at have det sjovt i svømmehallen. Klara bliver i tvivl, om hun vil med.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2016

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 23. dec. 2016

Julie inviterer til fødselsdag, der skal holdes i svømmehallen. Det er megafedt, men pludselig handler det ikke om at have det sjovt i svømmehallen. Klara bliver i tvivl, om hun vil med. Er hun for tyk til at vise sig i badetøj, når Rose, der er den tyndeste i klassen, synes, at hun er ved at blive for tyk? Frilæsning for alle fra 3. klasse.

Denne bog er den 14. i serien "K for Klara". Den drejer sig om at være sund og ikke for tyk. Julie inviterer til fødselsdag, men da Rose begynder at tale om at spise sundt, fordi hun ikke vil være for tyk, bliver Klara ked af det. Rose er jo super-tynd. Klara synes pludselig, hun er alt for tyk. Hun smider madpakken ud med det resultat, at hun får hovedpine og tallene hopper og danser i bogen, så hun slet ikke kan koncentrere sig i skolen. Hun får overtalt mor til, at hun skal have en ny badedragt. Heldigvis har Julie en fantastisk mor, og turen bliver så sjov, at Klara endda tør springe fra tremeter-vippen.

Mange kender serien "K for Klara", som de er vilde med. Det er en rigtig god historie, der er realistisk fortalt. Den rører ved et emne, rigtig mange piger går op i - at være i den "perfekte" krop. Fint omslag med Klara, der kigger på en plakat med modeller, der står i badetøj.

Læs også de andre bøger i serien, der alle har relevante historier at fortælle. Nadias kamp drejer sig også om børn, kroppen og overvægt.