Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Er Luna Linea og Lui kærester?


Beskrivelse


Luna Linea og Lui er mere end bare gode venner. Ligeså forskellige de er - ligeså gode er de til at sætte gang og humør i hinanden. Der er bare nogen, der ikke kan tåle, når en pige og en dreng er alt for gode venner. Så starter drillerierne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 26. mar. 2013

Endnu en fortælling i Lille Dingo-serien om Luna Linea, som er både sjov og tankevækkende. Især for aldersgruppen 5-7 år. Både god til selvstændig læsning og til fælleslæsning med en voksen - hvor der måske bliver grobund for samtale om tilværelsens besværlighed.

Luna Linea og Lui er ualmindelig gode venner. De læser, tumler, løber og griner sammen lige indtil den irriterende Maja begynder at drille dem med, at de sikkert er kærester, når de har det så hyggeligt sammen. Desværre får hun de andre fra klassen med på drillerierne, og så er det som om noget går i stykker i venskabet mellem Luna Linea og Lui. Sproget er meget, meget enkelt og sætningerne super korte. Alligevel er der en usædvanlig tæt og interessant stemning i den lille fortælling, hvilket Niels Bo Bojesens meget enkle og originale stregtegninger hjælper til at underbygge. Historien er både fin, velfortalt og vemodigt tankevækkende.

Der findes flere bøger for ret små læsere, som omhandler den første, ret besværlige forelskelse. En anden god - og endnu mere skæv - venskabs-/kærlighedshistorie for de helt unge læsere er Guldagers: Frantz og Kitte, 2012, som dog er en hel del sværere end den her anmeldte.

En usædvanlig godt fortalt lille venskabs- og kærlighedshistorie fra virkeligheden og fra de helt små folks verden. Fortællingen er sød og genkendelig og atmosfæren intens. De karakteristiske illustrationer benytter sære og originale vinkler og beskæringer, og de tilføjer historien fine, nye lag.