Bøger / faglitteratur / bibliografier

Er nordisk socialisme farbar vej : diskussion af Pelle Dragsted's "Nordisk socialisme"


Beskrivelse


Politisk debatbog, der analyserer og diskuterer begreber som socialisme og kapitalisme, med udgangspunkt i Pelle Dragsteds bog "Nordisk socialisme". Henvender sig især til læsere, der ser sig som en del af venstrefløjen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2022

af

af

Martin Minka Jensen

d. 17. juni 2022

Politisk debatbog, der analyserer og diskuterer begreber som socialisme og kapitalisme, med udgangspunkt i Pelle Dragsteds bog <t>38990136 Nordisk socialisme<t>. Henvender sig især til læsere, der ser sig som en del af venstrefløjen.

Per Bregengaards bog tager fat i en række begreber, dele af venstrefløjen bruger som sin historiske og teoretiske ballast. På baggrund af Pelle Dragsteds Nordisk socialisme, behandler Bregengaard emnet revolution og forskellige strategier til at nå dertil. Kapitalismens omfang og betydning og dens samhørighed med den menneskelige natur, klassekamp, reformkamp og demokratikamp, sættes også til debat. Synet på samfundet og statsmagtens karakter bliver sat i en dialog og diskussion, med andre tolkninger og strømninger på venstrefløjen.

Det er en interessant og velskrevet fortsættelse af den debat, der altid har fundet sted på venstrefløjen, men som fik fornyet interesse efter Pelle Dragsteds bog. Det er en relativt smal udgivelse, da den fordrer kendskab til Dragsteds bog. Den kan dog også læses selvstændigt.

Nordisk socialismeDen syge kapitalismeDet forsvundne folkNordisk socialisme, Den syge kapitalisme og Det forsvundne folk er tre eksempler på andre debatbøger om venstrefløjen Nordisk socialisme, og Det forsvundne folk er tre eksempler på andre debatbøger om venstrefløjen Nordisk socialismeNordisk socialisme, Den syge kapitalisme og er tre eksempler på andre debatbøger om venstrefløjen Nordisk socialisme, Den syge kapitalisme og Det forsvundne folk er tre eksempler på andre debatbøger om venstrefløjen .