Bøger / faglitteratur / erindringer

Er vi de eneste normale her? : noter, anekdoter og samtaler om visse erindringer


Beskrivelse


Veninderne Mette Fugl (f. 1949) og Karen Thisted (f. 1946) fortæller anekdoter fra barndom og ungdom, taler om køn og fag, venner og rejser, samt om møder med berømtheder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2008

af

af

Torben Wendelboe

d. 16. okt. 2008

Værket henvender sig bredt til alle med interesse i journalistik og mediebilledet, som det formuleres af to centrale aktører på scenen.

Mette Fugl og Karen Thisted er jo to velkendte ansigter i det danske mediebillede, hvor de nu igennem mange år har været aktive på mange forskellige pladser, fra underholdning til engageret journalistik. I deres fælles samtalebog ser de tilbage på opvækst og familiemæssig baggrund. De tegner et billede af deres udvikling som journalister, og det er meget klart, at her er tale om en udvikling, hvor de har betydet meget for hinanden, og bogen vidner om et tæt og herligt venskab. Bogen er præget af såvel meget morsomme som dramatiske begivenheder, som skildres personligt og åbent, uden at alt dog krænges ud. Den røde tråd i bogen er bevidstheden om at være journalist, og begge giver udtryk for, at mediebilledet i dag ikke åbner meget for den tilbundsgående journalistik og det dækkende interview; der er for mange smarte oneliners og for meget flimmer. En medrivende og fascinerende bog om to engagerede og begavede journalisters udvikling og meninger.

De to forfattere er så kendte, at bogen vil kunne finde sit publikum på linje med andre samtalebøger, men der er så megen refleksion og tyngde over journalistvirksomheden, at den også markerer sig som en slags debatbog: hvor går medierne hen?.

Begavede og underholdende beretninger fra journalistliv i ind- og udland med morsomme, rørende og gribende erindringer parret med stor faglighed og etiske overvejelser.


Jyllands-posten

d. 14. nov. 2008

af

af

Lone Nørgaard

d. 14. nov. 2008