Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Erik Menneskesøn


Beskrivelse


En aften - under et voldsomt uvejr - hentes 13-årige Erik tilbage i tiden til Asgård af tordenguden Tor. Sammen med Tors datter, Trud, skal han finde gudinden Idun, som jætterne har bortført.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2015

af

af

Martin W Hansen

d. 5. aug. 2015

Erik hentes til Asgård af Tor, for guderne har en opgave til ham, og Erik opdager at det er langt nemmere for ham, at forholde sig til gudernes verden, end sin egen. For alle over 12 år der kan lide fantastiske fortællinger om de gamle nordiske guder.

Dette er en revideret og opdateret version af de oprindelige historier fra hhv. 1986 Erik MenneskesønKampen om sværdet og 1991 Kampen om sværdet. Den første bog beskriver hvordan Erik første gang møder guderne fra Asgård og den vanskelige opgave de vil have ham til at løse for dem. Det andet bind beskriver hvor svært det er for ham at falde til igen, da han atter vender tilbage til "Midgård" og sit almindelige liv med forældre og klassekammeraterDette er en revideret og opdateret version af de oprindelige historier fra hhv. 1986 Erik Menneskesøn og 1991 . Den første bog beskriver hvordan Erik første gang møder guderne fra Asgård og den vanskelige opgave de vil have ham til at løse for dem. Det andet bind beskriver hvor svært det er for ham at falde til igen, da han atter vender tilbage til "Midgård" og sit almindelige liv med forældre og klassekammerater.

Det er stadig en god historie, og en virkelig god måde at (gen-)fortælle de gamle gudefortællinger på. Trods deres alder er fortællingerne om "Erik Menneskesøn" stadig spændende og velskreven fantasy, som let vil begejstre fans af genren. I forbindelse med at forfatteren reviderede den gamle tekst, har især bogens unge hovedpersoner fået mobiltelefoner og Ipads. Man har også ændret på skriftstørrelsen, hvilket har efterladt nogle sjove indrykninger i teksten. Det ændrer dog ikke meget ved læseoplevelsen.

Hvis man kan lide gode fortællinger om de nordiske guder kan Harris Runemærker. [Bind] 1 og Hohlbeins Midgård bestemt anbefalesRunemærker. Bind 1MidgårdHvis man kan lide gode fortællinger om de nordiske guder kan Harris Runemærker. [Bind] 1 og Hohlbeins bestemt anbefales.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Preben Poulsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Roman på 308 sider om den nordiske mytologi. Forfatteren er kendt fra TV og en række bøger for børn om dyr og naturforhold. Denne bog indledes med, at den knapt fjorten-årige Erik under etfrygteligt tordenvejr får besøg af Tor. Han følges nu med denne op til aserne i Asgård, hvor der er stor panik. Gudinden Idun er blevet bortført af jætterne, og aserne mangler hendes magiske gyldneæbler, der hjælper dem til at holde sig unge og stærke. Sammen med Trud, Tors datter, sendes Erik ud på den spændende færd gennem jætternes land. Efter mange farefulde oplevelser lykkes det atbringe Idun og æblerne tilbage til Valhal således, at aserne undgår det frygtede ragnarok. Bagest i bogen er der oversigt over guderne i Asgård samt et register over guderne m.m., hvor de optræderi myterne. De s/h ill. og især den farvede forside-ill. indbyder absolut til læsning. Trods bogens omfang er det lykkedes forf. at holde læserens interesse fangen til sidste side. Samtidig med denspændende historiekommer man vidt omkring i den nordiske mytologi og får genopfrisket mange af de gode gamle myter. Bogen henvender sig både til større børn - fra ca. tolv år - og voksne. Trodsbogens omfang bør den findes i basisbiblioteket til særligt interesserede elever.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Tove Delica

d. 18. dec. 2018

I disse Valhalla-tider kommer Hyggens far med et i mere end en forstand vægtigt værk om emnet. Erik bortføres en dag, det tordner, op til gudernes verden, Asgård. Her er alt af lave. Alleaserne er blevet gamle, drikker for meget og er bange for Ragnarok. Erik er udvalgt til at rette op på sagen. Sammen med Thors datter, Trud, skal han finde Idun og hendes livsæbler hos jætterne iJotunheimen. De to unge oplever nu mange spændende og farefulde ting på den lange rejse til Udgård-Loke, som holder Idun fanget. De undslipper med nød og næppe dødsriget, Fenrisulven, Midgårdsormenosv. og bringer til slut æblerne og dermed ungdom og kraft tilbage. Hele vejen gennem bogen fortælles alle de gamle gudesagn - hvilket forsinker handlingen noget, men også gør bogen levende ogspændende. Den er fyldt med storslåede optrin, stærke scener, malende miljøbeskrivelser osv., alt sammen i et dejligt nutidigt og ligefremt sprog. De mange indviklede familieforhold i den nordiskemytologi er svære at holderede på, men børn fra 10-90 år vil leve med hovedpersonerne og grine og gyse gennem bogen. Symbolsk kan bogen også ses, som det godes kamp mod det onde (Ragnarok lig(atom)krig), men den er først og fremmest en god historie - ideel til familieoplæsning en hel vinter. Skønne kongeniale stregtegninger af Erik Hjort-Nielsen fuldender billedet.


litteratursiden.dk

d. 30. apr. 2017

af

af

Anne Voel

d. 30. apr. 2017

Erik Menneskesøns historie er fortsat aktuel. Den omfatter 4 romaner: Erik Menneskesøn, Kampen om Sværdet, Kvasers Blod og Gudernes Skæbne. De holder! Lars-Henrik Olsens romaner er en gave til alle da...


Aktuelt

d. 18. dec. 1986

af

af

Steffen Larsen

d. 18. dec. 1986


Politiken

d. 10. jan. 1987

af

af

Marianne Gade

d. 10. jan. 1987


Information

d. 13. feb. 1987

af

af

Niels Mors

d. 13. feb. 1987


Børn & bøger

årg 40, nr 2 (1987)

af

af

Marianne

årg 40, nr 2 (1987)


Jyllands-posten

d. 10. dec. 1986

af

af

F. C. N.

d. 10. dec. 1986


Bixen

årg 16, nr 2 (1987)

af

af

Hanne Svendsen

årg 16, nr 2 (1987)


Plys

1986

af

af

Iørn Piø

1986


Fyens stiftstidende

d. 22. nov. 1986

af

af

Rolf Dorset

d. 22. nov. 1986