Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Erik


Beskrivelse


Om en familie, der har en udvekslingsstudent boende. Det går ikke helt som forventet og lige pludselig forlader han dem igen, men ingenting er som før.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2017

af

af

Lars Larsen

d. 1. feb. 2017

Lille bog med en løjerlig historie om at have en lille bladformet udvekslingsstudent boende. Til oplæsning og samtale fra 9 år, og for voksne.

15 cm høj bog om en familie, der har en udvekslingsstudent boende. Det går ikke helt som forventet og lige pludselig er han væk igen, men efter at han er rejst, er ingenting som før. Teksten er sat i 1-2 blokke med 1-7 korte linjer pr.side. Forfatteren har selv illustreret bogen.

Lille, fin, poetisk, mærkelig og flot illustreret fortælling. En stor oplevelse. Oplagt til højtlæsning og samtale om hvad det egentlig er der foregår i historien. Forfatterens sirlige tegninger supplerer historien. "Erik" er også med i forfatterens Udkantsfortællinger. Her er billederne større og teksten samlet i større afsnit, og læseoplevelsen har ikke samme intensitet som i denne lille bog.

Historiens sære univers kan minde om Louis Jensens fortællecyklus med i alt 1001 historier til børn og voksne i alle aldre, som er afsluttet med Der er ingen ende - altid en ny historieHistorier fra de syv graveUdkantsfortællinger i 2016., og den er også god til dem, der kan lide Peter Mouritzen, fx Historier fra de syv grave UdkantsfortællingerHistoriens sære univers kan minde om Louis Jensens fortællecyklus med i alt 1001 historier til børn og voksne i alle aldre, som er afsluttet med Der er ingen ende - altid en ny historie i 2016., og den er også god til dem, der kan lide Peter Mouritzen, fx UdkantsfortællingerHistoriens sære univers kan minde om Louis Jensens fortællecyklus med i alt 1001 historier til børn og voksne i alle aldre, som er afsluttet med Der er ingen ende - altid en ny historie i 2016., og den er også god til dem, der kan lide Peter Mouritzen, fx Historier fra de syv grave .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 10. apr. 2017

af

af

Bent Rasmussen

d. 10. apr. 2017


litteratursiden.dk

d. 16. juni 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 16. juni 2019

Udvekslingsstudenten Erik hedder egentligt slet ikke Erik, men det er lige meget. Det vigtige er hans fine opgave med at huske os på kreativiteten og skønheden. ’For nogle år siden havde vi en udveks...Informationer og udgaver