Bøger / faglitteratur

Erindring


Beskrivelse


Kort, faglig introduktion til hovedforhold omkring menneskets hukommelse og erindring. For interesserede i fx slægtsforskning, historie eller bare hverdagspsykologi, hvor erindring spiller en rolle.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2014

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 8. jan. 2014

Bogen henvender sig til begyndere udi fx slægtsforskning, historie eller bare hverdagspsykologi hvor erindring spiller en rolle.

Forfatteren er professor i psykologi. Hun har skrevet Lidt skydning i gaderne tog vi ret roligt om 170 danskeres erindringer om besættelsen. I lommeformat (som andre i serien Tænkepauser) introducerer bogen de sidste årtiers forskning i hvordan hukommelsen fungerer. Teorier og hverdagsopfattelser af erindringers værdi og sandhedsværdi bliver be- og/eller afkræftet og sætter spørgsmålstegn ved hvor godt vi husker. Bogen fortæller kort om de forskellige slags, såsom spontan og viljestyret erindring, enkeltstående unikke oplevelser og gentagne "scripts" af gentagne handlinger, kollektive fællesskabsstyrkende erindringer og falske erindringer mv. Bogen rokker ved opfattelsen af hukommelsen som historiebog, og forklarer den snarere som et redskab til at agere i fremtidige situationer. Bogen er sprogligt og indholdsmæssigt letforståelig.

Bogen overlapper meget "Hjerne-Madsens" og Thaulov Raabs En bog om hukommelsen, 2013, og kan ses som en kortere genvej til området.

En meget kort faglig introduktion til hovedforhold omkring menneskets hukommelse og erindring.


litteratursiden.dk

d. 23. jan. 2014

af

af

Beth Høst

d. 23. jan. 2014

Den nye Tænkepause – som altid en overskuelig sag på 60 sider - sætter denne gang læseren i stand til at skelne mellem forskellige erindringsformer og giver lejlighed til at reflektere over måden, vi ...


litteratursiden.dk

d. 17. jan. 2014

af

af

Ulla Kardel

d. 17. jan. 2014

Veloplagt og sprudlende fortæller Dorthe Berntsen i Tænkepause 15: Erindring . Bogens 60 sider glider ned, og man sidder tilbage med en dejlig mæthedsfornemmelse. Dorthe Berntsen deler erindring op i ...


Weekendavisen

d. 17. jan. 2014

af

af

Bo Bjørnvig

d. 17. jan. 2014


Kristeligt dagblad

d. 1. apr. 2014

af

af

Lars Christiansen

d. 1. apr. 2014