Bøger / faglitteratur / erindringer

Erindringer : holdning og handling


Beskrivelse


Mogens Lykketoft (f. 1946) skriver om sit liv i politik og Socialdemokratiets kamp om magten. Med fokus på forhandlingsforløb, forlig og regeringsmagten, men også et indblik i opvæksten som adopteret, og et familieliv der på godt og ondt er blevet påvirket af karrieren.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2019

af

af

Martin Minka Jensen

d. 19. sep. 2019

Omfattende politisk biografi. Mogens Lykketoft har i mange år været i toppen af Socialdemokratiet og dansk politik. Dette er hans personlige erindringer. For politisk interesserede læsere.

Som aktiv i Socialdemokratiet i et halvt århundrede har Mogens Lykketoft været en markant og toneangivende skikkelse. Han har haft poster som finansminister, partiformand, formand for folketinget og formand for FN's generalforsamling. Lykketoft skriver om sit liv i politik og de begivenheder, det har ført med sig. Særligt fokus ligger på forhandlingsforløb, forlig og regeringsmagten. Som en politiker, der både har været i opposition og i regering, beskrives kampen om at vinde eller fastholde magten. Man får også indblik i opvæksten som adopteret, samt politikerens familieliv, der på godt og ondt er blevet påvirket af karrieren.

Omfattende og detaljerede erindringer. Lykketoft giver et berigende indblik i Socialdemokratiets kamp om magten. Op- og nedture beskrives nøgternt og analyserende. Der er stort fokus på skiftende regeringer og det parlamentariske arbejde. Glimtvis bliver privatlivet beskrevet, uden det på nogen måder bliver dybdegående. Det detaljerede og analytiske blik på politiske situationer gør, at bogen først og fremmest henvender sig til politisk og historisk interesserede.

RittValgt Bjerregaard har indtil videre udgivet to af i alt tre bind i sine erindringer, og Valgt, som har samme detaljeringsgrad og samme fokusområderRitt Bjerregaard har indtil videre udgivet to af i alt tre bind i sine erindringer, Ritt og , som har samme detaljeringsgrad og samme fokusområder.


litteratursiden.dk

d. 18. okt. 2019

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 18. okt. 2019

En sværvægter i dansk politik fortæller åbenhjertigt og detaljeret om sit lange politiske virke med enkelte afstikkere til privatlivet. Hverken tandløst eller stærkt polemisk. Mogens Lykketoft har haf...


Politiken

d. 2. okt. 2019

af

af

Marcus Rubin (f. 1970)

d. 2. okt. 2019


Kristeligt dagblad

d. 2. okt. 2019

af

af

Tim Knudsen (f. 1945)

d. 2. okt. 2019


Berlingske tidende

d. 4. okt. 2019

af

af

Bent Winther (f. 1964)

d. 4. okt. 2019


Jyllands-posten

d. 2. okt. 2019

af

af

Jette Elbæk Maressa

d. 2. okt. 2019


Weekendavisen

d. 11. okt. 2019

af

af

Hans Mortensen (f. 1958)

d. 11. okt. 2019