Bøger / skønlitteratur / roman

Erobreren


Beskrivelse


Djengis Khans børnebørn kæmper om magten i det enorme rige, og Khublai Khan ender som sejrsherren efter et blodigt broderopgør.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2012

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 4. sep. 2012

En spændende og godt fortalt historisk roman, som læsere, der fx er glade for Ken Folletts bøger, hurtigt vil gå om bord i.

Bogen er femte og sidste bind i Conn Igguldens store serie om Djengis Khan og hans efterkommere. I denne bog gælder det hans børnebørn, der efterstræber magten og khanudnævnelsen. Brødre og fætre kæmper med og imod hinanden, og deres historier fortælles kronologisk frem mod det endelige opgør. Stoffet og historien er fortælleteknisk effektivt disponeret, om end personskildringerne er set dybere. Men Iggulden får nemt sin læser med sig, og hans beskrivelser af de enorme invasionshære og krigs- og slagscener med sværd, lanser og ryttere er fascinerende, selv om nogle af beskrivelserne dog er temmelig voldsomme og brutale. Undertegnede har ikke læst nogle af de foregående bind i serien, men det var ikke svært at læse sig ind i bogen trods de uvante navne. Forsiden er flot og effektfuld, og bagsideteksten særdeles appellerende.

Robert Harris, Jan Guillou, Ken Follett, Christian Jacq, Steven Saylor, Robyn Young eller Bernard Cornwell er eksempler på andre forfattere, der bruger forskellige historiske perioder i deres spændingsbøger.

En anbefalelsesværdig historisk roman, der er spændende og godt fortalt.