Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Esben


Beskrivelse


Esben er faret vild i en labyrint på Kreta. Han forfølges af skeletter og angribes af et uhyre. Finder han ud? Kan han bruge den dolk, han tager med?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2009

af

af

Vibeke Axelsen

d. 17. dec. 2009

4. bog i serien De 7 nøgler. Den kan læses af gode læsere fra 10-11 år. Større børn - måske specielt knap så læseivrige og -trænede - kan også få udbytte af den. Også fint med oplæsning. Der er meget, der kan tales om.

Esben - 12 år, forældreløs - fortæller. Hans rejse går til Kreta, til hans såkaldte "forældre". De er arkæologer, og emnet for Esbens færd er myten om labyrinten i Knossos; om Minotaurus og Theseus. Han bliver lokket til at gå ned i labyrinten, hvor han farer vild og møder skeletter i rå mængder. Han bliver forfulgt af dem. Han slås ned af et uhyre (en neandertaler?), der giver ham en "ledetråd" til at undslippe ved at fortælle om den snor, Ariadne gav Theseus og ved hvis hjælp, han fandt ud. Esben finder Theseus' dolk og tager den med som sin genstand.

Bogens komposition er magen til seriens foregående tre bøger. Omfang, illustrationer, typografi og læse- og forståelsesmæssig sværhedsgrad ligeså. Ligeledes er hovedpersonen også i denne bog forældreløs, kommer på en rejse og bringer en genstand fra sin farefulde rejse med hjem.

7 bøger. 7 (meget modne og velformulerede) børn. 7 mysterier - skal læses i rækkefølge. Idéen med at inkorporere myter med gys er god, og det forholdsvis krævende niveau er velkomment. De børn, der er blevet optaget af bøgerne, vil længes mod de sidste tre. Læserne vil på dette tidspunkt også have opdaget, at der indtil nu kun optræder 6 børn. Hvor er den 7.? Det må også opklares! Men vi mangler stadig Sofie og Louises fortællinger.