Bøger / skønlitteratur / roman

Eske Litle : byfoged i Assens


Beskrivelse


Krimi. Eske Litle er byfoged i Assens i de urolige år omkring 1330, hvor Den Kullede Greve regerer. Eske ønsker kun at sikre sine borgere, men drages modvilligt ind i det politiske magtspil, og samtidig bliver en fremmed købmand meget ubelejligt myrdet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 1999

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 17. feb. 1999

Eske Litle er byfoged i Assens i de urolige år omkring 1330, hvor Kristoffer d. 2. mister de sidste rester af sit land og sin formue til grev Gert. Det er imidlertid ikke de store politiske spørgsmål, der optager Litle. Han er en realpolitiker, der er loyal overfor den til enhver tid siddende lensherre, uden småligt at skele til hvorfra eller hvordan han har nået sin magt. Han er en realist, som helt uden nationalromantiske forestillinger udelukkende er ude på at sikre borgerne i Assens et godt udkomme og trygge forhold. Til at nå dette mål får han hjælp af sin sergent, Bane, og soldaterne i den lokale garnision. Litle tvinges til at bruge en del tid på opklaringen af et ubekvemt mord på en fremmed handelsmand, og selvom plottet er vedkommende og realistisk, er det dog skildringen af dagligliv og forestillinger i den danske provins for mere end 650 år siden, der bærer handlingen. I forhold til sin debutroman fra sidste år Frit gennem Jylland har Jensen nedtonet det politisk historiske. Han har til gengæld skærpet beskrivelsen af personernes tanker og handlinger, og med den pragmatiske Eske Litle som ankermand, har han skabt et persongalleri, som det bliver spændende at følge i de fremtidige titler, som annonceres af forlaget.


litteratursiden.dk

d. 1. feb. 2003

af

af

Sanne Caft

d. 1. feb. 2003

I Martin Jensens romaner er der ingen udpenslet vold og død. Hér udforsker Eske Litle og hans hjælper sergent Bane de misgerninger, der falder inden for deres jurisdiktion. Slår man op i Martin Jense...


Aktuelt

d. 13. mar. 1999

af

af

Preben B. Christensen

d. 13. mar. 1999


Kristeligt dagblad

d. 27. maj 1999

af

af

Mie Petersen

d. 27. maj 1999


Weekendavisen

d. 12. mar. 1999

af

af

Bo Bjørnvig

d. 12. mar. 1999