Bøger / faglitteratur / bibliografier

Eske Willerslev : han gør det døde levende


Beskrivelse


Om forskeren Eske Willerslevs opvækst, skoleliv og forskning indenfor DNA, fortalt i en vekselvirkning i mellem videnskabshistorien, Willerslevs liv og en tur til hans ødegård i Sverige med biologen Kristoffer Frøkjær.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 24. apr. 2015

Følg med Professor Eske Willerslev på en tur gennem opvæksten og menneskets opståen. Egner sig til naturinteresserede.

Eske Willerslev er professor og et hovednavn inden for DNA-forskning. Kristoffer Frøkjær er biolog og vært på DR P1 Videnskabens verden. Bogens setting er en weekendtur til Sverige, hvor de to kører, spiser og selvfølgelig snakker med Willerslevs liv og forskning som omdrejningspunkt. Frøkjær nedskriver historien om forskeren, der bevæger sig omkring aspekter, som hans opvækst med en hårdhændet far og hans vej ind i videnskaben på trods af et turbulent skoleliv. Bogen bevæger sig gennem dele af Willerslevs forskning, og det evige spørgsmålet: Hvem er vi og hvor kommer vi fra? Menneskets historie udredes fra de første menneskers i Afrika til udviklingen af det moderne menneske. DNA-forskningen redegøres i samme åndedrag.

Bogen forsøger at give et indblik i de store linjer i nutidens viden om DNA, og det lykkes ganske fint på et populærvidenskabeligt niveau i et let og direkte sprog. Bogen har et fint drive, da der veksles mellem videnskabshistorien, Willerslevs liv og det road trip de to hovedpersoner er på. Eske Willerslev er uden tvivl et spændende bekendtskab, og Frøkjær har fanget forskerens person og videnskab forbilledligt.

Fra pelsjæger til professor fra 2008 dækker også Willerslevs opvækst og forskning fortalt af ham selv. TV-serien "DNA Detektiven" har netop haft premiere på DR.


litteratursiden.dk

d. 30. apr. 2015

af

af

Lars Hune

d. 30. apr. 2015

Medrivende samtalebog stiller skarpt på en af Danmarks betydeligste videnskabsmænd, Eske Willerslev, specialist i forhistorisk dna. På en 48 timers biltur frem og tilbage til en ødegård i Småland fort...


Berlingske tidende

d. 15. apr. 2015

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 15. apr. 2015


Politiken

d. 14. apr. 2015

af

af

Mikael Rothstein

d. 14. apr. 2015


Kristeligt dagblad

d. 7. maj 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 7. maj 2015


Weekendavisen

d. 24. apr. 2015

af

af

Leonora Christina Skov

d. 24. apr. 2015