Bøger / faglitteratur / biografier

Et alt for kort liv


Beskrivelse


Fortællingen om fodboldspilleren Robert Enke (f. 1977), der begik selvmord som følge af en hemmeligholdt og i fodboldverdenen tabubelagt depression.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2012

af

af

Henrik H Pedersen

d. 9. maj 2012

Til voksne læsere af fodbold-biografier. Bogen fokuserer i høj grad også på emnet depression, da målmanden Robert Enke, som bogen handler om, begik selvmord i 2009. Kan derfor også formidles til læsere omkring emnet depression, måske især mandlige læsere, og hvis man prøver at anskue emnet med en lidt anden vinkel.

Forfatteren har vundet flere priser for bedste sportsreportage og prisen "Årets sportsbog 2011" for denne bog. Robert Enke, som var målmand for en Bundesligaklub og på det tyske landshold, begik selvmord i november 2009 ved at kaste sig ud foran et tog, og bogen handler derfor især også om emnet depression. Bogen er bl.a. blevet til på baggrund af interviews og nærlæsning af Robert Enkes dagbøger. Bogen skildrer sideløbende med depressionen Robert Enkes karriere i bl.a. spansk og tysk fodbold. Samtidig giver bogen et indblik i den professionelle fodbold-verden og desuden med et særligt sjældent blik på målmandens vanskelige rolle i topfodbold. Bogen er relativt sparsomt illustreret med s/h fotos og desuden med et bevægende og sigende forside-foto.

Kan sammenlignes med de seneste års fodbold-biografier om den moderne topfodbolds vrangside, heriblandt Stig Tøftings No regrets , 2005 og Tilgiv mig af Erik Rasmussen, fra 2011.

Rørende og meget velskrevet fodbold-biografi om moderne topfodbold og depression. En bog som bør stå på ethvert bibliotek.


Berlingske tidende

d. 5. maj 2012

af

af

Jens Andersen

d. 5. maj 2012


Weekendavisen

d. 22. juni 2012

af

af

Klaus Rothstein

d. 22. juni 2012