Bøger / faglitteratur / erindringer

Et bedre jeg : hvordan selvhjælp (ikke) forandrede mit liv


Beskrivelse


Journalisten Marianne Power (f. 1976) føler hun er groet fast i sit liv. Hun beslutter sig for at undersøge, om det kan ændre hendes liv til det bedre at leve efter selvhjælpsbøger i et år. Med humor og energi kaster hun sig ud i projektet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2019

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 6. juni 2019

Marianne er succesfuld freelance journalist. På overfladen ser hendes liv godt ud, men i virkeligheden tvivler hun konstant på sig selv og føler hun hænger fast. Hun beslutter sig for at undersøge om selvhjælpsbøger kan ændre hendes liv til det bedre. Selvbiografi til alle læsere af chick lit.

36-årige Marianne vågner op en morgen fyldt med selvhad og ængstelse. For at få det bedre lægger hun en plan: Hun skal bruge et år på at læse sig igennem 12 selvhjælpsbøger. Én hver måned, og følge dem til punkt og prikke for at se om de kan forandre hendes liv. Det bliver et år hvor Marianne får skubbet sine grænser og lært mere om sig selv, men processen er hård og hun ender med at brænde helt sammen. Hver selvhjælpsbog har sit eget kapitel, hvor man præsenteres for bogens hovedideer og hvordan Marianne følger dem. Bogen er baseret på en blog hun skrev under forløbet.

En sjov, underholdende og humoristisk selvbiografi, der er skrevet som var det chick lit. Hun skriver med humor om de forskellige mere eller mindre absurde ting hun kaster sig ud i, og reflekterer undervejs over sit liv. Det gør at bogen har noget på hjertet om at acceptere sig selv, og finde sin vej selvom ens liv ikke minder om alle andres.

Bogen minder mest af alt om Bridget Jones' dagbogMit år som dansker og Sophie Kinsellas bøger. Den har humoren og tonen tilfælles med Mit år som dansker, hvor det er danskernes livsstil, der bliver sat under luppen i jagten på et bedre livBogen minder mest af alt om Bridget Jones' dagbog og Sophie Kinsellas bøger. Den har humoren og tonen tilfælles med , hvor det er danskernes livsstil, der bliver sat under luppen i jagten på et bedre liv.


Berlingske tidende

d. 15. juni 2019

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 15. juni 2019


Weekendavisen

d. 28. juni 2019

af

af

Marta Sørensen (f. 1986)

d. 28. juni 2019