Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Et bjerg med 100 heste


Beskrivelse


Emma siger at hendes far ejer et bjerg med 100 heste, men det passer ikke. Hun besøger en rideskole uden at have fået lov. Får hun mon en hest i julegave?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2001

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 31. jan. 2001

Fire små letlæsningshistorier i den meget lette ende. Illustrationerne er i farver med enkle og karikaturlignende træk. Billederne fungerer godt i forhold til teksten. Teksten er sat i en stor og tydelig sats på farvede baggrunde. Satsbredden er afhængig af sætningslængden, der skilles ved komma eller punktum. Bøgerne handler om Emma i den periode hvor hun bliver 8 år, og hun går i 1A og 2A. Hun bor alene med sin mor. I En skør historie besøger Emma sin Morfar, som fortæller om landet sin mor, Anne, landet Modsat og dukken Oda. Oda kommer fra Modsat. Tre historier hænger sammen; i Emma får sin vilje inviterer hun klassekammeraterne til fødselsdagsfest, selvom hun ikke har aftalt det med mor. I En vild fest afholdes fødselsdagen, hvor Emma lancerer en løgn, at hun får en hest af sin far. I Et bjerg med 100 heste er Emma med en veninde på en rideskole uden at have fået lov. Til jul får Emma et brev fra far, han har ikke råd til en hest, men han sender 1.000 kr. så hun kan gå på rideskole. Der er tale om gode og anvendelige læsetræningsmaterialer med gode forsider i farver, der sammen med tekstcitaterne på bagsiderne er dækkende for indholdet.


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2001

af

af

Ingrid Jensen (skole)

d. 31. jan. 2001

Fire små bøger om Emma, der går i 1. klasse, de kan læses i 2. klasse, måske før. Korte linjer, åben opsætning, men med ca. 30 sider pr. bog er det noget af en udfordring og oplevelse for begynderlæserne, også fordi indholdet knytter mange følelser til handlingen. Emma er ofte i konflikt med sine omgivelser. I skolen vil hun gerne hævde sig og kommer til at sige, at hendes far har Et bjerg med 100 heste. Og en dag inviterer hun hele klassen til fødselsdag, selv om mor har sagt nej. Men Emma får sin vilje, og det bliver En vild fest, som forældre kan genkende, hvis de læser med! Men Emma savner sin far, selv om mor forsikrer, at han ikke har glemt hende. Emmas store ønske om en hest har ingen råd til at opfylde, men far sender penge til ridetimer. Morfar har hun det fint med. Han fortæller En skør historie om et modsat-land, og Emma låner oldemors dukke, som næsten beviser det utrolige. Samlet giver det en god og realistisk beskrivelse af Emma og hendes verden, tilmed i flot layout med pastelfarvede sider og enkle, udtryksfulde illustrationer. Et godt bud til de første læseår.