Bøger / skønlitteratur / noveller

Et blad fra himlen


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2009

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 16. dec. 2009

Udvalg af H.C. Andersen-eventyr til formidling af den religiøse dimension i hans digtning. Det kan være som oplæsning for voksne, i studiekredse eller til undervisning, fx i gymnasiet eller til konfirmander.

Disse 16 eventyr formidler en vinkel på HCA, som - i hvert fald for mig - er ny og overraskende. De viser en kristendomsforståelse, som er baseret på tro, håb og nåde til at håndtere sorg, død og tvivl. Men det er langt fra en enfoldig eller dogmatisk tro, derimod i høj grad en moderne tilgang, præget af almene religiøse temaer som udødelighed og forløsning. Samlingen indeholder en del kendte eventyr som "Den lille havfrue", "Den lille pige med svovlstikkerne" og "Dyndkongens datter". Men der er også mindre kendte tekster, fx "Den onde fyrste", "Et blad fra himlen" og "Barnet i graven". Lise Bostrup har bearbejdet teksterne kyndigt og nænsomt med henblik på nutidig formidling. Udvalg og forord af præsten Arendse Dyssel. HCA-eksperten Johan de Mylius og Johannes Møllehave har hver skrevet et efterord, som giver god introduktion. Fint omslag, tydelig skrift og smukke illustrationer af Britta Nordvig Routhier.

Der er udkommet en del faglitteratur i de seneste år om HCA's religiøse digtning, men jeg har ikke kunnet finde nyere samlinger af hans egne tekster med netop det fokus.

16 eventyr af H.C. Andersen med fokus på det religiøse univers i hans digtning. Fortrinsvis til brug ved professionel formidling af præster og lærere på forskellige niveauer fra 13-14 år og opefter.


Kristeligt dagblad

d. 22. maj 2010

af

af

Doris Ottesen

d. 22. maj 2010