Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Et eventyrligt efterår i Mumleby


Beskrivelse


Vera og Astrid leger og fortæller historier i den hyggelige by Mumleby, hvor de fejrer efterårets traditioner. Byens voksne fortæller sagn og eventyr om de gamle traditioner. Med opskrifter og aktivitetsforslag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juli 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 25. juli 2016

Hyggelig højtlæsningsbog med historier om børnene i den lille by, Mumleby. Med masser af idéer og opskrifter til efterårsaktiviteter for hele familien. For børn fra 6-10 år.

Det er efterår i Mumleby. Vera og Astrid er bedste venner og de finder på alverdens sjove lege. Pigerne får byens indbyggere til at fortælle historier og sagn fra gamle dage, mens de fejrer efterårets traditioner som høstfest, Allerhelgen og lanterneoptog. Børnene i Mumleby er rigtigt gode til at lege og til at finde på deres egne eventyr og (løgne)historier. Astrid og Vera laver ting af naturens materialer, syltetøj, æblegrød og alt muligt andet gennem hele efteråret.

Kapitlerne afsluttes med små nemme opskrifter og sort/hvide stregtegninger illustrerer teksten. Man får helt lyst til at flytte til Mumleby, hvor der er tid til at lege og være sammen og historierne vil give anledning til masser af gode familieaktiviteter for hele familien. Der er ikke en indholdsfortegnelse til kapitler og opskrifter. Der er planlagt flere udgivelser, så det bliver muligt at følge børnenes liv og aktiviteter hele året rundt.

Livet i Mumleby minder om Astrid Lindgrens universer. Efterårsaktiviter med børn findes også i fx Kom med ud.


litteratursiden.dk

d. 25. nov. 2016

af

af

Monica Severin

d. 25. nov. 2016

Hyggelig højtlæsningsbog med forskellige opskrifter og forslag til aktiviteter, der passer til årstiden. 'Et eventyrligt efterår i Mumleby' er både en almindelig oplæsningsbog og en aktivitetsbog. His...