Bøger / skønlitteratur / roman

Et forjættet land : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. På Gran Canaria findes svenske Linda død i sit hus. Journalist Sara Moberg og ekspolitimanden Kristian Wede bliver inddraget i efterforskningen. Men så bliver en turistbus og efterfølgende en restaurant sprængt i luften. Kan de tre sager være forbundet?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2018

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 3. jan. 2018

Vi møder ægteparret Linda og Bengt, der er en del af den koloni af skandinaver, der har bosat sig på den varme solskinsø Gran Canaria. Men så bliver Linda fundet død, en turistbus bliver sprængt i luften og dernæst en restaurant. Krimi til alle der der kan lide de skandinaviske krimier og gerne vil tages et nyt sted hen.

Anden del af "Gran Canaria serien", som denne gang er skrevet af Jungstedt alene. Journalisten Sara Moberg og ekspolitimanden Kristian Wede bliver på forskellige måder inddraget i efterforskningen. Med den kommer vi tilbage til 1950'erne og De Kanariske øers historie. Det var dengang charterturismen startede på øerne. Som i den første del i serien skifter der mellem nutiden og datiden og sammen fører det frem mod opklaringen. Samtidig er der også et før og et efter for Sara, da hun står for at runde de 50 år. Vi også rundt på øen - både i nutiden og datiden - og oplever blandt andet de forandringer, som øen har gennemgået.

Intensiteten i bogen er klart bedre end i første del; man drages mere ind i bogen. Vi er tilbage i Jungstedts velkendte måde at beskrive sine personer og steder på.

Jungstedts krimier er i stil med Camilla Läckbergs og Viveca Steen. Kan på nogen punkter sammenlignes med Thomas Rydahls krimier, der foregår på Fuerteventura.


litteratursiden.dk

d. 5. mar. 2018

af

af

Lene Jensen

d. 5. mar. 2018

Anden del af Jungstedts nye krimiserie fra Gran Canaria er både spændende og interessant og krydret med historien om de skandinaviske charterturisters indtog i halvtredserne. Første del af Mari Jungs...


Politiken

d. 21. jan. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. jan. 2018